Hirdetés

Meghalt Nagy László, a 2006-os, kilőtt szemű áldozat, az Áldozatok 2006 című film egyik főszereplője – adta hírül közösségi oldalán Skrabski Fruzsina dokumentumfilmes. – A szeme elvesztése után tönkrement az élete. Nagyon vigyázzunk egymásra! Nyugodj békében Laci!

Nagy Lászlót tavaly a demokrata.hu is megszólaltatta. Azt mondta, 2006. október 23-án a Fidesz ünnepi megemlékezésén vett részt, nem a kormányellenes tüntetéseken, bár hozzátette, természetesen maga is indokoltnak érezte, hogy az emberek utcára vonultak. Ő azonban nem akart semmi mást, csak valahogy hazajutni, látva az egyre elmérgesedő helyzetet. Miután az egyenruhások rátolták a nagygyűlés résztvevőit a tüntető tömegre, László többedmagával bemenekült a Dob utcába, el akarták kerülni a rendőrrohamot. Egy személyazonosító nélküli rendőr azonban közelről célzott lövést adott le rá, a lövedék pedig eltalálta az egyik szemét. Az életét mindössze annak köszönhette, hogy a közelben parkolt egy mentőautó, így azonnal kórházba tudták szállítani.

A szemüregébe fúródott lövedéket a szájpadlásán keresztül operálták ki. A beavatkozás gyorsan megtörtént, a lábadozás azonban hosszú időt vett igénybe, évekig vissza kellett járnia kezelésre. Dolgozni sem tudott eljárni a hosszúra nyúló rehabilitáció miatt. A látáskárosodása pedig nagyon leszűkítette azon munkakörök számát, amelyekre így alkalmas volt.

Fotó: képernyőkép
Nagy László a rendőrattak után

– Nemcsak a fél szememet, hanem gyakorlatilag mindenemet elvesztettem, a tizenkét éves párkapcsolatom is tönkrement, elvesztettem a lakásomat és a munkahelyemet is. Ezt nem lehet feldolgozni – mondta akkor Nagy László.

Korábban írtuk

Skrabski Fruzsina tavaly szeretett volna interjút készíteni Gyurcsány Ferenccel a 2006-os eseményekről. Az e-mailes megkeresések után a baloldal vezetőjének egyik fórumára is elment három 2006-os áldozattal, de nem engedték oda Gyurcsányhoz, aki fórum közönsége előtt megalázóan beszélt arról a Nagy Lászlóról, akinek az életét tönkretették…