Egymillió aláírást az EU ügyészségéhez történő csatlakozásért! címmel adott ki közleményt az LMP korábbi társelnöke, jelenleg független országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos.

Fotó: MTI, archív, szerk. 

Hadházy Ákos mai sajtótájékoztatóján közölte, hogy a héten megkezdődhet azoknak a regisztrációja, akik szervezőként vagy aláírásgyűjtőként vennének részt az egymillió aláírás összegyűjtésében az Európai Ügyészséghez csatlakozásért. A képviselő azt is elmondta, hogy előzetesen már számos parlamenten kívüli politikai szereplővel, civil szervezettel egyeztetett, ahonnan sok pozitív visszajelzést kapott. Hadházy Ákos ugyanakkor egyeztetést kezdeményezett az ügyben a parlamenti pártokkal is az együttműködés lehetséges formáit illetően.

A kormánytól független ügyészség, a kormánypropagandától független sajtó és a független bíróságok elengedhetetlenek a korrupcióellenes harchoz, hazánk Európai Unióban tartásához. Mint ahogyan ahhoz is, hogy a szervezett lopások miatt felfüggesztett támogatások miatt a válság előbb ideérjen, mint más országokba – tette még hozzá az aggodalmaskodó képviselő.