Nyilvános Facebook-bejegyzésben ment neki az ellenzéki pártoknak Pomuczné Nagy Ildikó gyulai politikus, a Pálinkás József-féle Új Világ Néppárt oktatási műhelyének vezetője. Pomuczné azt írja, „nagyon, de nagyon előválasztáspárti” volt, Békés megyei körzetében eredetileg több párt támogatását élvezte.

Hirdetés

„Azt mondták élből, hogy nekem gyakorlatilag mérhetetlen az elutasítottságom, és el tudnám vinni 2022-ben a körzetet. Megkérdezték szavazóikat, szervezeteiket, és ők is megerősítették az irántam érzett bizalmat.

Aztán elkezdődött a támogatóim levadászása, nagyon durva hónapokat éltem meg. Minden szervezetet központilag leszedtek mögülem, az engem nyíltan támogató embereket megfélemlítették, személyesen sértegették. Engem emberi mivoltomban hazugságokkal gyaláztak. Ez volt az ellenzéki »összefogás«.

Mint a képeimen is látható, köztiszteletnek örvendő, szép családom van. Rájuk való tekintettel nem engedhetem a további gyalázkodást. Minden dokumentumom, a befogadó pártom megvolt, de nem adtam be, így nem indulok az előválasztáson” – írta bejegyzésében Pomuczné Nagy Ildikó, aki nem nevesítette, hogy kik „vadászták le”, „félemlítették meg” a híveit.

Fotó: képernyőkép

Korábban a Gyulai Hírlap arról írt, hogy az MSZP helyi szervezete a DK jelöltje helyett Pomuczné Nagy Ildikót akarta támogatni, de a párt országos elnöksége felülbírálta a döntést, így a szocialisták is beálltak a DK-s induló mögé.

Korábban írtuk