A szövetséget kötött ellenzéki pártok elnökei úgy döntöttek, 2021-ben országos előválasztást szerveznek, csütörtökön pedig a pártok delegáltjaiból megalakult az országos előválasztási bizottság (oevb) – tájékoztatták az érintettek közös közleményben az MTI-t.

Hirdetés

Hozzátették, az előválasztás lebonyolításának legfőbb kérdéseiben az ellenzéki pártok a múlt héten megállapodtak, az előválasztáson a lehető legnagyobb részvételre és a lehető legalaposabb lebonyolításra törekszenek, ezért nyitottak a „megbízható és elfogadott civil partnerszervezetek bevonására a lebonyolításba”.

Közölték, a 2019-es önkormányzati választásokon a fővárosi és a ferencvárosi előválasztások megszervezésében és lebonyolításában jelentős szerepet vállalt a civil választási bizottság (cvb), az oevb építeni szeretne ennek korábbi tapasztalataira és tagszervezeteinek speciális tudására.

A hat együttműködő ellenzéki párt ezért úgy döntött, bevonja a civil választási bizottságot az előválasztás lebonyolításába, és felkérik annak tagszervezeteit, hogy tudásukkal, aktivistáikkal és technikai hátterükkel vegyenek részt az előválasztás lebonyolításában.

Korábban írtuk

Az együttműködés pontos részleteiről a következő hetekben a cvb-vel és az egyes tagszervezetekkel folyamatos egyeztetéseket folytatnak az ellenzéki pártok – áll a közleményben.