Az Index információi szerint nem emlékszik az utóbbi évek történéseire a VII. kerületi önkormányzat jogi tanácsadója. Máriási Károly az ingatlanügyletek miatt féléve letartóztatott Hunvald György MSZP-s polgármester bizalmi embere volt.

Az önkormányzati alkalmazásban álló idős ügyvédet a nyár végén kerékpározás közben érte baleset, úgy tudjuk Keszthelyen. Máriási Károly a biciklis balesetben elszenvedett sérülései miatt kórházi ápolásra szorult, majd kiderült, hogy komoly emlékezetkiesése van.

Máriási neve a Magyar Hírlap pénteki cikkében került elő, amelyben Hunvald György egykori hivatali gépkocsivezetője beszélt a polgármester ügyeiről. Kerestük az önkormányzatnál, ahol azt a felvilágosítást adták, hogy hetek óta betegállományban van.

A sofőrrel készült interjú azt állítja, hogy a szocialista önkormányzati vezető gyakorlatilag folyamatosan magán célokra használta a kerület által biztosított Peugeot 607-est. Golcsa József szerint kivételezett helyzete akkor rendült meg az önkormányzatban, amikor a polgármester áprilisban a börtönből Máriásin keresztül azt üzente, hogy „Józsiban már nem szabad megbízni”.

Golcsa azt mondta, hogy addig a korábbi szokásoknak megfelelően a Hunvald-család rendelkezésére állt, többnyire a gyerekeket fuvarozta iskolába, edzésre, este pedig haza. De állítása szerint kirúgásához az vezetett, hogy az ügyészségi tanúkihallgatás alkalmával nem működött együtt a Hunvald embereivel, akik szerették volna, ha ügyvéd jelenlétében megy be a nyomozókhoz, vagy legalább kihozza vallomása jegyzőkönyvét.

A gépkocsivezető most kitálalt a Magyar Hírlapnak, és többek között arról mesélt, hogy Hunvald idején voltak napok, amikor háromszor kellett fordulnia a hivatali autóval a főváros és a polgármester keszthelyi nyaralója között. Golcsa szerint ő vitte a polgármestert külföldi utakra is Svájcba, Monacóba, Olaszországba.

(Index)