Zsigmond Barna Pál a Facebook-oldalán közzétett pénteki bejegyzésében arra is kitért: meggyőződésük, hogy a két ország közötti együttműködést érdemes még szorosabbra fűzni, ezért nagy várakozással tekintenek a decemberben esedékes Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács 6. ülésére, amelyet Budapesten rendeznek meg a két ország vezetőinek részvételével.

Hirdetés

Az ukrajnai háborúval kapcsolatban az államtitkár arról beszélt a török hírügynökségnek, hogy Magyarország is ugyanazt az álláspontot képviseli, mint a megoldási javaslatok tekintetében kulcsfontosságú Törökország.

„Reméljük, hogy a felek mihamarabb tűzszünetet és békét kötnek” – hangsúlyozta Zsigmond Barna Pál. Jövőre lesz a Magyarország és Törökország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulója. Ezzel kapcsolatban az államtitkár arról tájékoztatta a hírügynökséget, hogy a két ország közös kulturális évadot rendez, amelynek keretében számos esemény ad majd arra lehetőséget, hogy a két nemzet megismerje egymás kultúráját, hagyományait.

Korábban írtuk