Hirdetés

Az aktív fertőzöttek száma 42 097. Kórházban 275 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 37-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 3969-en vannak, a mintavételek száma 6 058 488-ra nőtt.

Felhívják a figyelmet arra, hogy az intézkedéseknek köszönhetően sikerült letörni a járvány harmadik hullámát. Ugyanakkor továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

A tájékoztatás szerint az érvényes regisztrációval rendelkezők automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra és már az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is tudnak időpontot foglalni a számukra legkedvezőbb kórházi oltópontra és az elérhető vakcinákra.

Fertőzöttek, gyógyultak, elhunytak és beoltottak száma

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben Szputnyik oltás foglalható. Továbbá egyes oltópontokon Janssen- és Moderna-oltás is elérhető.

Az oltást igazoló alkalmazás mobiltelefonra ingyenes letölthető a szolgáltatóknak és az oltottaknak is, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltására – hívták fel a figyelmet.

Emlékeztettek arra, hogy az 5 millió beoltott elérését követően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, sok korlátozás megszűnt, ugyanakkor alapvető védelmi intézkedések még életben vannak, hiszen a vírus még itt van. Ezért minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is.

Korábban írtuk

A közterületen felállított kivetítőkön a szabadtéri meccsnézés nem minősül rendezvénynek, arra a vendéglátó teraszokra vonatkozó szabályok irányadóak. Ennek értelmében védettségi igazolvány nélkül is lehet ott tartózkodni – ismertették.

Felidézték, hogy a kormány felállította a közösségi élet újraindításáért és a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzseket, és nemzeti konzultációban is kikéri a magyar emberek véleményét a gazdaság újraindításával kapcsolatos kérdésekben.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (144054) és Pest megyében (111 996) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (46 608), Győr-Moson-Sopron (44 425) és Hajdú-Bihar megye (42 606). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (17 760).