Magyarországnak mérlegelnie kell, érdemes-e részt vennie egy újabb, hazánkról szóló uniós vitán – erről beszélt Kovács Zoltán a Bayer showban. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerint soha nem volt szükség valós okra ahhoz, hogy egy uniós tagállamot politikai célokkal pellengérre állítsanak.

Fotó: ECHO TV, szerk.

Fotó: ECHO TV, szerk. 

Leginkább azért, mert olyan dolgokba vágtuk a fejszénket, amelyeket ők nem szeretnek, legyen szó a médiatörvényről, az új alaptörvényről vagy bármilyen gazdasági intézkedésről az elmúlt három évben, amióta az illegális migráció kiborította a bilit

– mondta az államtitkár. 

Kovács Zoltán kiemelte, hogy a mostani tárgyalások feltehetően az ellenzék közelmúltbeli alakításaihoz kapcsolódnak majd. Hangsúlyozta: az EP-kampány szerves része, hogy a magyar bevándorláspárti ellenzék összejátszik az európai liberális és szocialista bevándorláspártiakkal.

Valójában nem az önkéntes túlóra, vagy éppen a közigazgatási bíróságok miatt mentek ki az utcára az emberek, hanem azért, mert szükség volt egy politikai performanszra, amellyel az európai színtéren rá lehet erősíteni a korábban velünk szemben megfogalmazott vádakra

– jelentette ki Kovács Zoltán.

Az államtitkár úgy értékelte, hogy az unióban nem a bevándorlási válság kezdetekor, hanem mintegy másfél évtizede fordultak rosszra a dolgok. Hangsúlyozta: a közösség által alkotott szabályok szempontjából vannak egyenlőbbek az egyenlők között.

Magyarország nem futamodik meg az őt ért támadások elől, hanem megpróbálja olyanra formálni az uniót, amely a tagállamokat szolgálja – tette hozzá.