„Az adománygyűjtésből jövő pénz valószínűleg csak zsebpénz volt. Erősen gyanítom, hogy volt egy vagy két nagyon jelentős egyéni támogatójuk”

Hirdetés

– idézi Eric Koch, az amerikai demokratáknál befolyásos kampánytanácsadó X-bejegyzését a Magyar Nemzet. Koch szavaiból érezhető: az amerikai kampányguru rálátott Korányiék pénzgyűjtésére és a 2022-es magyarországi baloldali választási kampány pénzügyi hátterére.

A Koch-ot kérdező ismeretlen személy az X-en nemrég közzétett felvételen utal arra, hogy a „híres” támogatóról lehet szó, mire a tanácsadó előbb azt mondja:

„Igen, csak tudja, hogy szeretek diszkrét lenni. Azt hiszem, mindketten tudjuk, kiről beszélek, egy nagyon híres emberről.” Amikor rákérdeznek, hogy „Tulajdonképpen Sorosról beszélünk?”, Koch egyértelműen „igen” választ ad. Ezt követően a tanácsadó ismét megerősíti, hogy szerinte ő volt a legnagyobb adományozó.

A felvételen 01:58-tól hangzik el:

Számos jel utalt már korábban is arra a hírre, amely szerint a milliárdos spekuláns állta a baloldal kampányszámlájának döntő részét.

A Magyar Nemzet emlékeztet, Alex Soros egy közösségi médiás bejegyzésében a Korányi-féle Action for Democracy New Yorkban, a Times Square-en fotózott hirdetését népszerűsítette nem sokkal a 2022-es magyarországi választás előtt.

A Magyar Nemzet egy másik érdekes egybeesésre is felhívta a figyelmet. A dollárbaloldal intézője, Korányi Dávid 2022. februárban, néhány nappal az általa alapított Action for Democracy első magyarországi átutalása előtt egy helyszínen, egy müncheni konferencián tartózkodott Alex Sorossal.

A két szereplőről ugyan nem készült közös nyilvános fotó, de a lap szerint „nehezen elképzelhető, hogy Korányi háromnapos müncheni tartózkodása alatt elkerülték volna egymást.” A dátumok azért fontosak, mert néhány nappal a konferencia után, február 24-én érkezett az első utalás az Action for Democracy részéről Magyarországra, többek közt a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz.

A további részletekről a Magyar Nemzet oldalán olvashatnak.

Korábban írtuk