Fotó: Nacsa Lőrinc Facebook-oldala
Hirdetés

Nacsa Lőrinc (KDNP) a rezsicsökkentés eredményeit méltatva arról beszélt: Magyarországot leszámítva minden európai országban nőtt a családok energiaköltsége az energiaválság miatt. Ezzel szemben Magyarországon a 2013-as rezsicsökkentés óta stabilak az árak, 2022 januárjában a magyarok a legalacsonyabb rezsiárakat fizették egész Európában.

Hangsúlyozta: eközben a baloldal folyamatosan támadja a rezsicsökkentést, és ha rajtuk múlna, akkor az embereknek sokkal magasabb árat, évente akár 400 ezer forinttal többet kellene fizetni a rezsiért.

Bevezettük a rezsistopot, a kamatstopot, a benzinárstopot és az élelmiszerárstopot, legyen meg április 3-án a „Gyurcsány-stop” is – fogalmazott.

A baloldal a középosztályt sarcolná

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy az egész Európában tapasztalható infláció oka a magas energiaárakban keresendő, ezért különösen fontos magyar rezsicsökkentés. Hozzátette: tavaly őszi számítások szerint minden családnak havonta 30 ezer forinttal kellene többet fizetnie, ha nem lenne rezsicsökkentés.

Korábban írtuk

Úgy vélte: a baloldal kormányra kerülve ismét megszorításokat és adóemelést vezetne be, és bár most gazdagokra mutogat, de a középosztályt sarcolná.