A 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsor eheti adásában a magyar baloldal országgyűlési kampánya körül kirobbant és egyre tovább gyűrűző botrány volt a téma. Lánczi Tamás vendégei ezúttal Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője, Schiffer András ügyvéd és Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnöke voltak.

Hirdetés

„Ha valaki demokrata és a magyar haza érdekében cselekszik, akkor egy pillanatig nem gondolhatja azt, hogy az amerikai energiaóriások érdekei bármikor egybeesnek egy magyar lakótelepi lakás érdekeivel”

– fejtette ki Schiffer András. Ez nem egy civil szervezet – szögezte le az ügyvéd az Action for Democracyval kapcsolatban. Hozzátette: ha megnézzük a stáblistáját, még véletlenül sincs benne egy olyan kutató, tudós, újságíró, akinek egyébként a hivatalos Amerikához semmi köze.

Olyan emberek fémjelzik ezt az NGO-t, akik az amerikai energiapolitika alkotásnak a különböző agytrösztjeiben ott vannak – fogalmazott Schiffer.

Hogyan képzeli el valaki, hogy a magyar háztartások érdekében fog politikát csinálni, hogyha közben a lóvét az amerikai energiaóriásokhoz becsatornázott emberek által fémjelzett emberektől kapja?”

– tette fel a kérdést az ügyvéd.

Korábban írtuk

Az adás vonatkozó részét alább nézheti vissza: