Verhofstadt az 1956-os megemlékezés napját arra próbálta felhasználni, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt támadja, amiért találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A probléma csak az, hogy bár a háború kirobbanása óta valóban rendkívüli vehemenciával támadja az orosz elnököt a botrányaiba belebukott belga képviselő, nem mindig vélekedett így Putyinról. Erre utalt Kovács Zoltán reakciója is az X felületén, ahol azt írta:

Hirdetés

„Ez vicces, Guy. Emlékszem azokra a napokra, amikor vidáman ráztál kezet Putyinnal.”

A V4NA nemrég arról is lerántotta a leplet, hogy minek köszönhette annak idején az orosz elnök ezt a meleg és szívélyes érdeklődést a belga liberális politikustól. Az őrült parlamenti kirohanásairól ismert, dúsgazdag EP-képviselő nem véletlenül sürgeti folyamatosan az orosz energiahordozók betiltását, és a sokkal drágább és környezetkárosítóbb cseppfolyósított gáz (LNG) térnyerését. A V4NA nemzetközi hírügynökség számolt be elsőként arról, hogy 2010-től egymás után kétszer is pozíciót kapott az Exmar hajózási vállalat igazgatótanácsában, egyes hírek szerint évi hatvanezer euróért. Ez a cég szállítmányozással foglalkozik, és az egyik fő profilja az LNG, vagyis a cseppfolyósított gáz tengeri szállítása – ismerteti a Magyar Nemzet.

Az Exmar arról is híres, hogy egy offshore cégen keresztül igyekezett kibújni az adófizetési kötelezettségei alól. A cég azt is írja magáról, hogy szereti meghatározni az innováció irányát, ezt pedig mindenki a saját szemével láthatja, hiszen az Európai Unió szemléletét is nagyban befolyásolhatja a cég. Egyes brüsszeliták már évek óta azt szajkózzák, hogy szakítani kell a vezetékes földgázzal, és helyette inkább LNG-t kellene használniuk az európai országoknak.

Guy Verhofstadt kis túlzással már az ördög kreálmányainak tartja a vezetéken szállított energiahordozókat. Nem is csoda, hogy ezt kommunikálja, hiszen ő egy kapcsolódási pont az Exmar és Brüsszel között.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.

Korábban írtuk