Felfüggesztették állásából Ruff Györgyöt, a Nyírő Gyula Kórház orvos-igazgatóját – értesült a Magyar Nemzet. A lap szerint Ruff rendelte el annak a betegnek az elhelyezését, vérvételét és az infúzió bekötését, akinek az ellátásakor letartóztatták az illegális őssejtkezeléseket végző orvoscsoport több tagját.

A cikk szerint a letartóztatáskor Ruff György is a helyszínen tartózkodott. A Fővárosi Önkormányzat egészségügyi bizottsága ma hallgatja meg az ügy szereplőit.

Ruffot az általa vezetett kórház területén egy épületrészt bérlő Róbert Károly Körúti Női Magánklinika területéről is kitiltották. Az engedély nélküli beavatkozást ugyanis ennek a szolgáltatónak a területén végezték. Csakhogy a klinika menedzsmentje minderről mit sem tudott – legalábbis Lantos Csaba volt OTP vezérigazgató-helyettes szerint. Lantos a magánklinika kisebbségi tulajdonosa.

Az üzletember a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy tudja, hihetetlen, de tény: nem tudtak arról, hogy mi zajlik a területükön. Lantos magyarázata szerint a kórház területén működő intézmények dolgozói között sok az átfedés, és a szomszédban zajló ambuláns szakrendelés miatt a betegek ki-be járnak.

Lantos szerint Ruff megtévesztette a szakdolgozójukat, aki a kórházi hierarchia miatt nem mert visszakérdezni, és anélkül vett vért illetve kötött be infúziót egy páciensnek, hogy az illetőt felvették volna a magánklinika betegei közé.

(Index)