Fotó: shutterstock.com (illusztráció)
Hirdetés

Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) elmondta, a területen működő kis- és középvállalkozások fejlesztési terveinek támogatása, telephelyeik megközelíthetősége ugyanolyan jelentőséggel bír a beruházásban, mint a lakosság számára a teherforgalom elterelése.

A munkálatok során 1700 méteren újítják fel a teljes útburkolatot, és fél kilométeren új útpályát építenek. Az út kialakításához ingatlanokat kellett vásárolni, valamint megállapodást kötöttek a MÁV-val egy használaton kívüli iparvágány megszüntetéséről.

Az 508 millió forintos beruházásból 328 millió forintot tesz ki az uniós támogatás, 180 millió forint az önkormányzat önrésze.

A Galla ipari övezet Tatabánya Budapest felőli részén található, a csaknem kilenc hektáros területen jelen van a műpadlót gyártó Graboplast Zrt., valamint a víztisztító membránokat készítő SUEZ Water Technologies and Solutions, illetve számos kis- és közepes vállalkozás. A társaságok csaknem hatszáz embernek adnak munkát, és a további betelepülők 90 új munkahelyet hoznak majd létre.