Azt írták: „A fővárosban működő jutalékos rendszerről és a baloldali koalícióhoz köthető cápákról beszél (az) Anonymus által közzétett újabb hangfelvételen Bajnai Gordon. A volt baloldali miniszterelnök tanácsokat ad a befektetőknek, hogy hogyan üthetik nyélbe az üzletet.”

Hirdetés

A fővárosi Fidesz azt írta: Karácsony Gergely múlt héten még nem hitte el, hogy jutalékos rendszer működik a Városházán, „de azután, hogy barátja és volt kollégája, Bajnai Gordon beszélt róla, már nem kerülheti meg azokat a kérdéseket, amelyekkel idáig nem volt hajlandó foglalkozni.”

Választ várnak arra, „kitől kapott megbízást Bajnai Gordon, hogy a Városháza nevében tárgyaljon befektetőkkel; kik és hogyan működtetik a maffiaszerű, jutalékos rendszert a városházán, amelyről Bajnai Gordon beszélt; valamint hogyan működnek a városházán a baloldali pártok közötti politikai viszonyok, kik a baloldali koalícióhoz köthető cápák?”

Közölték: ezeket a kérdéseket nem söpörheti le a baloldal az asztalról. Bajnai Gordon volt miniszterelnök állításait meg kell magyarázni.

Korábban írtuk

„Nemcsak mi, hanem a budapestiek is tisztán szeretnének látni az ügyben” – hangsúlyozta a budapesti Fidesz.

Az Index és az Origo hírportál kedd reggel adott hírt arról, hogy ismét egy hangfelvétel került elő a Városháza-ügyben.

Az Index azt írta, egy olyan hangfelvételt hozott nyilvánosságra „az Anonymus-maszkos alak”, amelyen Bajnai Gordon hallható: a volt miniszterelnök a már korábban közzétett beszélgetés újabb részletében arról beszél Gansperger Gyula és a Városháza után érdeklődő potenciális vevő társaságában, hogy „sok a cápa a fővárost vezető baloldali koalícióban, akik amint kiszagolnak egy üzletet, egyből közvetítőként szeretnének benne részt venni”.

A hírportál idézi Bajnai Gordon felvételen hallható szavait, ezek szerint a volt kormányfő azt mondja: „Legalább két probléma van. Menedzsmentszempontból. Tehát ugye ez egy hatpárti koalíció. Ami egy adottság. Erre utaltam, hogy mind a két oldaláról láttam már ezeket a működéseket. Itt valaki megszagolja egy dealnek, egy üzletnek a lehetőségét, akkor rögtön mindenki magát akarja közvetítőként betenni. Azért, hogy aztán valami jutalékot kérhessen.”