A Fidesz közleménye szerint a „Nemzeti Adat és Információvédelmi Hivatal négymillió forintos büntetést szabott ki a Polgármesteri Hivatalra, mert a Polgármesteri Hivatal az Újpest + Megbecsülés program végrehajtása során 22 000 újpesti nyugdíjas személyes adatait jogosulatlan kezelte.”

Hirdetés

„A Fidesz Magyar Polgári Szövetség Újpesti Szervezete és az Újpestért Egyesület felszólítja Déri Tibor momentumos polgármestert és Kanász-Nagy Máté LMP-s alpolgármestert, az LMP társelnökét, hogy vállalják tetteikért a felelősséget és a saját zsebükből fizessék ki” a büntetést, amelyet „tudatosan, előre megfontolt szándékkal elkövetett törvénysértéseik következményeként” szabtak ki a kerületi polgármesteri hivatalra – írták.

Hozzátették: a Fidesz és az Újpestért Egyesület önkormányzati frakciója a program tárgyalása során végig jelezte, hogy a rendelet törvénysértő. A Fővárosi Kormányhivatal pedig kétszer is a törvénysértő rendelet hatályon kívül helyezésére szólította fel Déri Tibor polgármestert, de figyelmen kívül hagyták a törvényességi felhívást. A Magyar Államkincstár is a 22 ezer újpesti nyugdíjas jogellenesen megszerzett és jogosulatlanul tárolt személyes adatainak törlésére utasította a polgármesteri hivatalt. Déri Tibor és Kanász-Nagy Máté azonban egyik hivatal felszólításának sem tett eleget – emelték ki.

Bebizonyosodott, hogy tudatosan követték el a törvénysértéseket, ezért felszólítják őket, hogy tetteikért vállalják a felelősséget, és ne a polgármesteri hivatallal fizettessék ki a bírságot, „hanem fizessék meg ők maguk, akik hatalmukkal visszaélve, előre megfontolt szándékkal kárt okoztak az újpestieknek” – áll a közleményben.

Korábban írtuk