Fotó: shutterstock, illusztráció

A Fidesz értékelése szerint a Soros-szervezetek, Brüsszel és a szocialisták nyíltan egy terrorista oldalára álltak.

Budai Gyula, a kormánypárt országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján ezt arra hivatkozva jelentette ki, hogy – mint mondta – az elmúlt hetekben valóságos kampány folyt a röszkei zavargások egyik kulcsszereplője, Ahmed H. kiszabadításáért.

Kifejtette, az elsőfokon terrorizmusért és határzár tiltott átlépése miatt elítélt férfi irányította azokat, akik megtámadták, megdobálták a schengeni határt védő rendőröket, elfogásakor pedig hét különböző útlevelet találtak nála.

A fideszes politikus megdöbbentőnek nevezte, hogy az Amnesty International (AI) kampányt indított a kiszabadításáért, a legújabb információk szerint pedig kártérítést is követel az államtól. Megjegyezte azt is, a hírek szerint az AI és a Migszol is jelen lesz a tárgyaláson, a Helsinki Bizottság pedig egy másik ügyben látja el Ahmed H. társainak védelmét.

Budai Gyula azt is bírálta, hogy Brüsszel – egy baloldal által szorgalmazott elítélő határozat nyomán – szintén Ahmed H. szabadon bocsátását követelte, s nyomást próbált gyakorolni a magyar igazságszolgáltatásra.

Tény az is, hogy az európai szocialista, liberális, zöld és kommunista frakció szimpátia-csoportképet készített, kifejezve szolidaritását a terroristával – emelte ki, az akciót nyílt támadásnak nevezve a független magyar bíróságok ellen.

Miközben Európa retteg a terrorizmustól, Brüsszel nyíltan pártfogol egy terroristát – hangoztatta.

A kormánypárti politikus kitért arra is, hogy Ahmed H.-t meghatalmazott védőként védi Bárándy Péter, aki az MSZP-SZDSZ kormány igazságügyi minisztere volt. A kérdés, ki fizeti a révészt – vetette fel. Egyúttal arra szólította fel az MSZP-t, hogy valljon színt a kérdésben.

Jelezte azt is, hogy bármilyen döntés születik a másodfokú bírósági tárgyaláson, azt tudomásul veszik.

A képviselőt kérdezték arról, hogy az amerikai nagykövetség szerint méltánytalanul sújtja az új civil törvény a szervezetek egy célzott csoportját. Budai Gyula azt felelte: szerdán jelen volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Eric Holcomb, Indiana állam kormányzója tanácskozásán, amelyen a követség ügyvivője is részt vett. Ha egy ilyen szintű találkozón nem került szóba az ügy, akkor okafogyott a kérdés – vélekedett.

Kérdezték arról is, hogy arról is, hogy költségvetési csalás őrizetbe vették Czeglédy Csaba szocialista politikust. Azt felelte, folyamatban lévő ügyet nem kíván kommentálni, azonban az MSZP-nek tisztáznia kell a szombathelyi politikushoz fűződő viszonyát. Egy másik felvetésre visszautasította, hogy az ügynek politikai motívuma lenne, szerinte az MSZP minden alkalommal politikai boszorkányüldözést emleget ahelyett, hogy magába nézne.

MTI