A kormánypárt azt írta, a hozzájuk eljutott információk alapján az egyik legfelháborítóbb kifizetés Czukkerné dr. Pintér Erzsébet esetében történt, aki a „Gyurcsány Ferenc és V. Naszályi Márta nevével fémjelzett kerületvezetés hűséges kiszolgálója”.

Hirdetés

„Jegyzői munkásságának eredménye, hogy a törvénytelenségek miatt az önkormányzatnál sorakoznak a kormányhivataltól kapott milliós bírságok, tavaly a hivatal összes jogásza felmondott, sorban távoztak magas szakmai kompetenciákkal rendelkező vezetők és információink szerint csak a 2023-as esztendőben harmincnál is többen intettek búcsút az önkormányzatnak, ez a hivatali dolgozók negyedét jelenti” – tették hozzá.

A Fidesz szerint az „önmagából rendszeresen kivetkőző, gyurcsányista politikusként viselkedő jegyző” mindezek ellenére már a próbaideje alatt egyhavi bérének megfelelő jutalomban részesült, 2023 végén pedig további kéthavi jutalmat „markolt fel” a jegyző, aki tavaly április 1-jén kezdett dolgozni az önkormányzatnál.

Az „alkalmatlanságáról elhíresült” Czukkerné tehát 8 hónap alatt mindösszesen 5,1 millió forintot „vehetett ki a kerületi polgárok zsebéből”, miközben havonta 1,8 millió forintot keresett V. Naszályi Márta mellett – közölte a kormánypárt.

Korábban írtuk

A Fidesz megfogalmazása szerint a „jegyző hatalmi köréhez tartozó” Kiss Imre, titkárságvezető – aki szintén 2023 tavaszán érkezett a hivatalba – esetében „szintén vastagon fogott V. Naszályi ceruzája”.

A „senki által meg nem választott, teljesítményt felmutatni nem tudó politikai kinevezett” három és fél millió forintos jutalomban részesült. A fentiek fényében már érthető, hogy a pontos kifizetésekről miért titkolózik a kerület baloldali vezetése, holott erre már elsőfokú bírósági eljárásban is kötelezték őket – írták.

V. Naszályi Márta és jegyzője jól ismert „a széteső hivatalról, a törvénytelen működésről, a hatalommal való visszaélésről és a bosszúállásaikról”. Mindezen körülmények és tulajdonságok nem érdemelnek jutalmat, pláne nem próbaidő alatt, jól látható tehát, hogy valójában csak egy „elvtársias hangulatú pénzszórás” történt, nem pedig a szakmai munka jutalmazása – írták.

A Fidesz felháborítónak tartja, hogy V. Naszályi Márta „ilyen alávaló, gyurcsányista tempóban” szórja el a kerületiek pénzét és – mint fogalmaztak – június 9-én a kerület polgárai határozott üzenetet fognak küldeni a „korrupciós botrányokban úszó” baloldali városvezetésnek: az I. kerület jobbat érdemel!

Csütörtökön, a képviselő-testületi ülésen a felháborító jutalmazási gyakorlatra több, a kerületi polgári közösséghez tartozó fiatal hívta fel a figyelmet – áll a Fidesz közleményében.