Fotó: MTI/Kovács Tamás

A kormánypártok tudni szeretnék,  miért nem vett részt Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Magyar Állandó Értekezlet csütörtöki plenáris ülésén.

Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: nem véletlen, hogy a miniszterelnök és helyettese is részt vett ezen a találkozón és Jobbikon kívül más pártok  elnöki szinten képviseltették magukat.  

A politikus azt firtatta: mi lehetett fontosabb egy magát nemzetinek mondott párt vezetőjének, akinek e napon sajtónyilvános eseménye nem volt. Talán egy jó gyúrás volt fontosabb, mint a Máért? – tette fel a kérdést, utalva arra, hogy a Jobbik elnöke egy nyilatkozata szerint szeret konditerembe járni. 

Hozzátette: nem ez az első eset, amikor a határon túli magyaroknak hátat fordít Vona Gábor, aki 2010-ben a kettős állampolgárságról szóló törvényt sem szavazta meg, „mert éppen a parlamenti büfében beszélgetett”. Szintén nem szavazta meg a közelmúltban az alaptörvény módosítását, s ezzel jelentős fegyvert vett ki a kormány kezéből az illegális migráció elleni fellépésnél.

Hollik István feltette a kérdést, milyen nagy horderejű eseménynek kell történnie, hogy Vona Gábor megtisztelje a határon túli magyarság képviselőit és vezetőit.

Szerinte az ellenzéki párt elnöke szeret nagyokat mondani, de amikor tettekre kerül a sor, nincs ott a vártán.

A Jobbik elnöke megbízhatatlan, semmi sem fontos a számára csak a hatalom és a pénz – vélte. Hozzátette: Vona Gábor valódi „szélkakas”, akire nem számíthatnak a magyarok sem határon innen, sem határon túl.

MTI