Hirdetés

Bősz Anett (DK) szerint „unokáink is nyögni fogják” a kormány gazdasági döntéseit, amelyekről vita nélkül határoz. Ilyen ügyként említette a Fudan Egyetemet érintő beruházást és a Budapest-Belgrád vasútvonalat.

Elmondta: csak korlátozottan sikerült a járvány kezelése és a gazdasági intézkedések, és most azért csoportosítanak át összegeket kormányzati kommunikációra, hogy megmagyarázzák, mi történt.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára közölte: megérti, hogy a kormányzati kommunikációra vonatkozó kiadásokat illik kritizálni ellenzéki oldalról, de a járvány közepén vagyunk, és komoly kormányzati felelősség, hogy oltási kampányokat folytassanak, ezek megszervezése és lebonyolítása kormányzati kompetencia.

Azt javasolta a képviselőnek, nézzen utána, milyen szakpolitikai célokat szolgálnak a kormányzati döntések.

Korábban írtuk

Úgy vélte, a 2010 előtti baloldali kormány kifejezetten rosszul teljesített válságkezelésben, és semmi jel nem utal arra, hogy később jobban teljesítenének. Akkor egyhavi bért és nyugdíjat vettek el az emberektől, fizetőssé akarták tenni az egészségügyet, áfaemelésről, tandíj- ás ingatlanadó bevezetéséről döntöttek, az energiaárak emelkedtek – sorolta. Hozzátette: a jelenlegi kormány ezzel szemben a költségvetési forrásokat az emberek és a vállalkozások megsegítésére fordítja.