Hirdetés

Folyamatosan érkeznek az illegális bevándorlók a vajdasági településekre, a zombori illegális táborokban is nagy a mozgás. A migránsok önkényesen elfoglalták a régi raktárépületeket.

Egyesek tisztálkodáshoz készülődnek, mások a földön ülve esznek, közvetlenül a szemétkupacok mellett. Az épületekben is mindent elfoglaltak, az illegális táborban kizárólag szírek tartózkodnak. Azt mondják, az afgán és marokkói migránsok folyamatos harcban állnak egymással, ezért megpróbálják őket elkerülni. A határ menti területeket a különböző bandák tartják uralmuk alatt.

„Szabadkán és Horgosnál is harcolnak az afgánok. Kalasnyikovok vannak náluk. Pénzt kérnek, hogy átmehessünk a határon, de ott meg a rendőrök fordítanak vissza minket. Nem tudjuk, hogy jutunk el Németországig, de minden áron menni fogunk

– panaszkodott egy magát szírnek valló migráns.

A zombori migránstábor környékét a helyiek próbálják elkerülni, de ez nem mindenkinek sikerül.

„Nagyon kellemetlen itt esténként végigmenni a sötétben. A migránsok mindenhol ott vannak. Ha elviszik őket, két nap múlva újból visszajönnek” – panaszkodott Simek Katarina, aki közvetlenül a tábor mellett lakik.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk