Március végéig meg kell kapniuk a kedvezményes utazásra jogosító igazolványokat az érintett nyugdíjasoknak. A kilencven-, illetve az ötvenszázalékos engedmény egy évig érvényes – ismerteti a Világgazdaság cikkére hivatkozva a Magyar Nemzet.

Hirdetés

Emlékeztetnek arra is, hogy az új tarifarendszernek köszönhetően a közösségi közlekedésben a 65. évüket betöltött nyugdíjasok ingyenesen utazhatnak.

Azonban vannak, akik nem az életkoruk alapján vonultak nyugdíjba, számukra az állam kedvezményeket biztosít az utazási költségekhez. Az erről szóló utalványt március 31-ig kell megkapnia az érintetteknek postai úton.

A kedvezményre jogosultak évente kétszer 90 százalékos, 16 alkalommal pedig 50 százalékos árengedményt kapnak a vasúti-, HÉV-, elővárosi vagy helyközi autóbusz-, komp- és révjáratok menetjegyeiből. A kedvezmény kombinálható, vagyis kettő 50 százalékos szelvényért igénybe lehet venni a 90 százalékos engedményt.

A pecsételős papírt egyébként online regisztráció váltja fel várhatóan 2024 őszén, addig a korábbi papíralapú utalvány marad az igazolás – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Korábban írtuk