458 lélegeztetőgép

Javában tart még a nap: az elmúlt órákban 458 lélegeztetőgép és 25 ezer teszt érkezett Kínából. Magyar Levente, a külügyminisztériumi munkacsoportot felügyelő miniszterhelyettes személyesen fogadta a Nanjing-ból érkező gépet, amely az eddigi legnagyobb lélegeztetőgép szállítmányt hozta Magyarországra. A külügy COVID-19 központjának csapata tovább folytatja munkát, így egész héten érkeznek majd az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök az országba.

Gepostet von Szijjártó Péter am Montag, 27. April 2020
Hirdetés

Szijjártó Péter bejegyzése szerint Magyar Levente, a külügyminisztériumi munkacsoportot felügyelő államtitkár személyesen fogadta a Nankingból érkező gépet, amely az eddigi legnagyobb lélegeztetőgép-szállítmányt hozta Magyarországra.

A külügy Covid-19 központjának csapata tovább folytatja munkát, így egész héten érkeznek majd az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök az országba – írta a miniszter.

A Facebookon közzétett videóban Magyar Levente elmondta, a gép tele van lélegeztetőgéppel, amelyeket egyből magyar kórházakba szállítanak. A héten további több száz lélegeztetőgép érkezik. A 2000B típusú lélegeztetőgépről azt mondta, ez egy „kifejezetten magas tudású darab”.