Fotó: parlament.hu (képernyőfotó)
Hirdetés

Számos területet áttekintve mindegyiken elégtelennek nevezte a kormányzat teljesítményét Gelencsér Ferenc (Momentum), aki a tavaszi ülésszak idejének történései közül azt emelte ki: európai rekorder a hazai, „ordas nagy hazugsággal” háborúsnak nevezett infláció, az árstopok hatásai szétterülnek a piacon, és végül az emberek fizetik meg az intézkedés árát.

Ha kisorsolnák a lottón a kormány tagjait, akkor is jobb kezekben lenne az ország – mondta, felvetve: a kormányzat aktívan dolgozik azon, hogy „a magyar embereknek ne legyen megtakarítása”. Eközben tombol az „akkugyárőrület”, amelyről a kormány nem hallgatja meg az érintettek véleményét – fűzte hozzá.

Kifogásolta egyebek mellett, hogy „újabb hatalmi nyerészkedés” részeként 12 állami kastélyt adnak magánkézbe, eközben Magyarország még mindig nem fogadta el Svédország NATO-csatlakozását, ugyanakkor „álszent békegalambként szolgálja ki az orosz érdekeket”. Önök elárulták ezt az országot – zárta felszólalását a képviselő.

Menczer Tamás az elhangzottakra reagálva jelezte, érti a nagy hevületet, vehemenciát, hiszen valójában nem a felszólaló, hanem hivatali elődje vezeti az általa elnökölt pártot.

Ön gyakorlatilag eszköztelen – mondta a momentumos politikusnak, majd azt hiányolta: a felszólaló nem említette, hogy békét szeretne, hogy azonnali tűzszünetet akar, „nem beszélt arról, hogy ezt a háborút azonnal be kell fejezni, mert ez a magyar érdek”. Ha a felszólaló a magyar ember jólétéért aggódna, akkor kiemelné ezeket a témákat – hangoztatta.

Önök háborúpárti álláspontot képviselnek, tisztelt képviselő úr – hangsúlyozta, megemlítve, a Momentum politikusai egy éve helytelen prognózist adtak az Oroszország elleni szankciók hatásáról, majd a kormányzat által 2010 óta elért eredményeket sorolta.

Korábban írtuk