Fotó: youtube.com (képernyőfotó)
Hirdetés

A YouTube-csatorna a választási országjáró útjához szükséges 98 ezer dollárt az elmúlt hetekben a magyar titkosszolgálati jelentésben is felbukkanó National Endowment for Democracytól (NED) kapta. A NED-et nyílt források nemes egyszerűséggel csak úgy említik, mint a CIA hivatalossá tett megjelenését külföldön. A szervezetről érdemes tudni, hogy éves előirányzatot kap az Egyesült Államok költségvetéséből.

De nem a NED-től kapott összeg volt a Partizán egyetlen külföldi finanszírozása, ugyanis a German Marshall Fund (GMF) is pénzelte a csatornát. A GMF meghívásos pályázatán 15 ezer dolláros, továbbá a The Foundation for Democracy and Pluralism meghívásos pályázatán 200 ezer eurós díjazásban részesültek. Saját bevallásuk szerint az előbbit eszközbeszerzésre, az utóbbit az új stúdió kialakítására, illetve új szerkesztőségi iroda felújítására fordították. A Gulyásékat pénzelő, washingtoni központú Marshall Fund donorlistáján közvetlenül is ott szerepel a Soros-alapítvány, valamint az Európai Bizottság is.

A Partizán mindemellett a dollármédia és a dollárbaloldal tevékenységének egyik látványos kapcsolódási pontja is. Ugyanis nem kizárólag a külföldi finanszírozás volt közös elem, hanem az adatgyűjtés és a könyvelés terén is egybefonódtak a baloldali pártok és Gulyásék.

A további részletekről IDE KATTINTVA az Origón olvashatnak.

Korábban írtuk