Hirdetés

Gurmai Zita (MSZP) azt mondta: a kormány és kommunikációs csapata próbálja rásütni a baloldalra a háborúpárti jelzőt. Az ellenzéki politikus szerint ez belső feszültséget kelt és egymás ellen hergeli az embereket.

Ezért azt kérdezte a kormányfőtől, hogy mikor akar véget vetni annak a kormányzati kommunikációnak, amely „valótlan jelzőket” aggat az ellenzéki politikusokra és ezzel belőlük, valamint az ellenzéki szavazókból „egy elpusztítandó ellenséget kreál?”

Orbán Viktor miniszterelnök válaszában arról beszélt: az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban két álláspont van. Az egyik az, hogy legyen azonnali tűzszünet és minél hamarabb kezdődjenek meg a béketárgyalások. Ezt békepárti álláspontnak tekinti, ezért a kormány nem vesz részt semmi olyan cselekményben, ami a háborút meghosszabbítja – mondta.

A másik álláspont a győzelemig tartó háború, azonban Orbán Viktor az orosz-ukrán háborút olyan konfliktusnak nevezte, amelyet egyik fél sem fog megnyerni. Ezért egyetlen módon lehet megelőzni a további háborút és emberéletek elvesztését, ha azonnali tűzszünetet kiáltanak ki és megkezdődnek a béketárgyalások – jelentette ki, továbbra is háborúpártinak minősítve az ellenzék álláspontját.

Korábban írtuk