A Zuschlag János ellen folyó csalási per hétfői tárgyalására a Bács-Kiskun Megyei Bíróság az Ifjú Szocialisták Mozgalma (ISZM) nevű szerveződés több kecskeméti tagját idézték be tanúkénti kihallgatásra, A meghallgatott tanúk elmondták, hogy valamikor a 90-es évek végén voltak tagjai az ISZM-nek, amely állításuk szerint inkább csak fiatalokból álló baráti társaság volt, semmint politikai szervezet.

Mindannyian azt állították, hogy a Zuschlag-féle fiktív egyesületekbe később egyikük sem lépett be, sőt állították, hogy nem is tudtak ezekről.

A bíró ezután különböző egyesületi közgyűlések és taggyűlések jegyzőkönyveit mutatta meg nekik, olyanokat, amelyeken szerepeltek az ő címeik és aláírásaik. Azt valamennyien elismerték, hogy a címeik pontosan szerepelnek a dokumentumokban, de az aláírásokat nem ismerték el sajátjaiknak.

Azt egyik tanú sem tudta megmondani, hogy Zuschlag hogyan szerezte meg a címüket, az viszont elhangzott, hogy az ISZM annak idején a kecskeméti MSZP-szervezet Kőhíd utcai irodájában tartotta az összejöveteleit.

(HavariaPress)