Hirdetés

Egy 15 éves tiszavasvári fiú szülei értesítették a rendőrséget, miután megtudták, hogy gyermeküket több hasonló korú gyermekkel, a hét hat napján 10-12 órában dolgoztatták vidéki és fővárosi építkezéseken. A nehéz fizikai munkáért kéthetente 90 ezer forint fizetést kaptak.

Munkaszerződést egyikük sem látott, a kötelezően előírt pihenőidőkről nem is hallottak, ellátásukról maguknak kellett gondoskodniuk. Egyszerre 10-15 gyermek zsúfolódott össze a szálláshelyen, ahová az 58 éves építési vállalkozó, valamint a brigádvezetőnek kinevezett 23 éves társa utaztatta az ország keleti megyéiből verbuvált 18 év alatti gyerekeket.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével gyanúsított férfit (b lent) állítanak elő rendőrök a dolgoztatott fiatalkorúak szálláshelyén Ócsán 2022. augusztus 15-én

Szállásuk egy háziállatok tartására készült, igénytelen, koszos és összetákolt melléképítményben volt, ahol a rendőrök 13 gyereket találtak – áll a beszámolóban.

A rendőrök elfogták és előállították a két férfit, akiket emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével gyanúsítottak meg. A további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le velük szemben – közölte a Police.hu.

Korábban írtuk