Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
György István államtitkár, Rácz Róbert kormánymegbízott, Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP), a Hajdú-Bihar Megyei közgyűlés elnöke és Tasó László, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b-j) átvágják a nemzeti színű szalagot a műemléki védelem alatt álló megyeháza felújított homlokzatának átadásán Debrecenben 2021. december 15-én
Hirdetés

György István a felújított megyeháza homlokzatának átadó ünnepségén azt mondta, a megvalósított óriási változások már a területi közigazgatásban is tetten érhetők: a hatóság nem magasabb rendű félként ül szemben az ügyfelekkel, hanem partnerként segíti az ügyeiket intéző állampolgárokat.

A 110 éves debreceni megyeháza szecessziós épületének felújítására is utalva fontosnak nevezte az épített környezet megóvását, de – mint mondta – legalább annyira fontos az épületekben folyó munka. György István példaként utalt a pandémiára, ami több mint egy éve jelent komoly kihívást, s amelynek leküzdésében „az egészségügy a nyíl hegye”.

A területi közigazgatás nélkül nem lehetett volna az összetett védekezési feladatokat elvégezni – mondta megjegyezve, hogy ennek a munkának még nincs vége, számos tennivaló vár még a közigazgatási dolgozókra az ország egész területén, amely kiterjed a járvány minden szegmensére.

Rácz Róbert hajdú-bihari kormánymegbízott elmondta: a három szervezetnek – kormányhivatal, megyei önkormányzat, szociális és gyermekvédelmi igazgatóság – otthont adó megyeháza az elmúlt négy évben több mint 800 millió forint magyar állami forrásból újult meg, ebből a befejező ütem, a homlokzat felújítása 300 millió forintba került.

A kormánymegbízott azt mondta, „egy magára adó államnak meg kell becsülnie a polgárait azáltal is, hogy megadja a tiszteletet önmagának”. A felújítással „tiszteletünket is kifejezzük a magyar állampolgárok iránt” – tette hozzá.

Korábban írtuk