Mesterházy Attila azt fogja javasolni a szombati ülésen az MSZP választmányának, hogy fogadja el az elnökség lemondását és írjon ki azonnali tisztújítást, adta hírül a nol.hu. Mint ismert, az MSZP elnöksége vasárnap nem mondott le a csalódást keltő EP-választási szereplés miatt, csak felajánlotta távozását. Ezzel pedig a választmányra bízta a döntést: azonnali tisztújítást ír ki, vagy kitart a korábbi menetrend, azaz az őszi tisztújítás mellett?

A gyors csere azonban így is nehezen elképzelhető. Ha a választmány tagjainak kétharmada elfogadja a vezetés lemondását és a rendkívüli tisztújítás mellett dönt, azt a választmányi üléstől számítva 45 nap alatt lehet lebonyolítani, míg a „rendes”, vagyis a helyi szervezeteket is érintő tisztújítás 90 napig tart.

A pártban mindenesetre a hírek szerint nagy az elégedetlenség, többek közötti a csepeli és a szocialista fellegvárnak számító XIII. kerületi szervezet is minél gyorsabb változásokat javasol.

A pestisracok.hu megszerezte Korózs Lajos elnökségi tag Mesterházynak írott levelét is, amely szintén rendkívül kritikus.

„Nekem most az egri és füzesabonyi párttagok elé kell állnom egy félórán belül. Ha csak a mismásolást látják és nem egy határozott és legfőképpen innovatív megoldást, csapatostul átlépnek a DK-ba. Én úgy emlékszem, hogy vasárnap lemondtunk. Ehhez tartsuk magunkat. Nem kicsit mondtunk le, nem a jövő hónaptól és majd ha valaki úgy gondolja…” – írta többek között Korózs.

Egyre izgalmasabbnak ígérkezik a szombati választmányi ülés.

(nol.hu, pestisracok.hu, demokrata.hu)