A holnap magyar polgáraihoz szólok!

A holnap magyar polgáraihoz szólok. Azokhoz, akiktől ez a hatalom elvette a reményt, a lehetőséget, hogy maguk alakíthatják életüket, az országot – kövesd élőben a napirend előtti felszólalásomat!🇭🇺🇪🇺

Posted by Gyurcsány Ferenc on Monday, May 17, 2021
Hirdetés

Gyurcsány Ferenc (DK) szerint a politikus a következő választásra, az államférfi a következő nemzedékre gondol. A mostani kormányban nincs egy államférfi sem – jelentette ki, jelezve, hogy a jövő nemzedékek Magyarországa érdekében szólal fel.

Kifogásolta, hogy a kormány a 3000 milliárd forintos magánnyugdíjpénztári vagyonra rátette a kezét, hogy odaadta az állami földeket a saját embereinek, így Mészáros Lőrincnek vagy Csányi Sándornak több földje van, mint a második világháború előtt az Esterházyaknak. Beszélt arról is, hogy szerinte megszűnik az egyetemi önállóság, és emlékeztetett, hogy a kormány elzavarta „az egyik legjobb” egyetemet Magyarországról. Irgalmatlan mértékűnek nevezte a Budapest-Belgrád-vasútvonalra és a kínai egyetemre felvett kölcsönöket, amelyeket a következő generáció fizet majd vissza. Szóvá tette azt is, hogy a paksi beruházás terhei is a következő nemzedékeket sújtják.

Úgy összegzett: nem a következő kabinet, hanem a következő korosztályok mozgásterét szűkíti a kormány, „az új világ tolvaja”, ellopja a jövőjüket.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint majd a választók döntenek arról, ki számít államférfinak. Azt firtatta, miért nem gondolt a baloldal a következő generációkra, amikor eladta a magyar ipar jelentős részét, amikor eladósította az országot vagy megnyirbálta a családtámogatásokat. Közölte, a kormány minden generációnak megadja a támogatást.

Korábban írtuk

Showműsornak nevezte és „előre lezsírozott dolognak” tartja az ellenzéki előválasztást. Azt kérdezte, mi az a teljesítmény, amely méltóvá tenné Karácsony Gergelyt a kormányfői szerepre. Közel két év alatt csak kesergett, felelősséget hárított – mondta, hozzátéve, hogy a főpolgármester is Gyurcsány Ferenc jelöltje.