Az együttműködés és a baloldali pártok közötti versengés mellett foglalt állást minapi Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc – emlékeztet a Magyar Nemzet. A bukott miniszterelnök ugyanakkor a tőle megszokott zavaros szabadversében arra is utalt: nem mindenkivel érdemes összefogni, főleg nem az ellenzékben vezető szerepet betöltő DK-nak.

Hirdetés

„A verseny ugyanakkor nem politikai és karaktergyilkossági kísérlet, nem totális háború, az együttműködés pedig nem az elfogadhatatlan, esetleg a nem vagy alig létező egyenrangú elfogadása. Teljesítményversenyre van szükség” – fogalmazott.

Bár az MSZP is üdvözölte Gyurcsány együttműködésre vonatkozó szavait, azt ugyanakkor másképpen látja, hogyan kellene versenyezniük egymással.

„Az előválasztás a legjobb eszköz arra, hogy az ellenzéki együttműködésben eldőljön, mi az elfogadhatatlan vagy az egyáltalán nem létező” – fogalmazott Komjáthi Imre. A párt társelnöke szóvá tette azt is, hogy az MSZP és a DK között különbség van például a minimálbér adómentességének kérdésében, illetve a határon túli magyarokhoz való viszonyban is.

„Ezekről legyen köztünk tartalmi vita, és az része lesz a teljesítményversenynek is” – tette hozzá.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk