Fotó: MTI/Kovács Anikó
Dobrev Klára árnyékkormánya
Hirdetés

Míg április 3-a után a baloldalt teljesen megbénította a választási vereség, a DK vezérének nem kellett párton belüli válságokkal foglalkoznia – mutatott rá a Magyar Nemzet megkeresésére Rotyis Bálint. A Nézőpont Intézet elemzője szerint Gyurcsány Ferenc ezt a helyzetet kihasználva állította fel árnyékkormányát, amelynek kapcsán megpróbált ravasznak tűnni, így nem magát, hanem feleségét tette meg árnyék-miniszterelnöknek.

Azonban ne legyen kétségünk afelől – folytatta az elemző –, hogy valójában egy újabb Gyurcsány-kormány jött létre. A DK elnöke az árnyékkormány felállításával és összetételével elsősorban a volt szövetségeseinek üzent – hívta fel a figyelmet Rotyis Bálint –, ugyanis abban kizárólag Gyurcsányhoz hű politikusok kaptak helyet.

Ezzel nyilvánvaló jelét adta a DK vezére annak, hogy az összefogásnak nevezett színjáték ideje lejárt, az ellenzéki oldal egyedüli vezetőjét Gyurcsány Ferencnek hívják

– emelte ki.

Rotyis Bálint elmondta, mára a Gyurcsány-párt lett a legerősebb ellenzéki erő, ezzel pedig a stratégia is megváltozott. A nagy együttműködés és összefogás helyét az elhatárolódás és a különutas politika vette át – fogalmazott az elemző. Ez az elhatárolódás a baloldalhoz érkezett amerikai kampánypénzek kapcsán is megfigyelhető. Miközben a baloldali kampány nagyban támaszkodott az Amerikából érkező pénzügyi és egyéb támogatásokra, addig Gyurcsány Ferenc azt próbálja elhitetni a közvéleménnyel, hogy ő semmit sem tudott ezekről a pénzekről – fogalmazott. Nehezen hihető, hogy Gyurcsány Ferencnek, aki az összefogás legerősebb pártjának elnöke, fogalma sem volt arról, hogy a baloldal miből kampányol hónapokon keresztül – jegyezte meg.

A további részletekről IDE kattintva a Magyar Nemzet honlapján olvashat.

Korábban írtuk