Fotó: T. Szántó György/Demokrata
Hirdetés

– Közel kétmilliós városokat nem lehet kompletten természetvédelmi területté nyilvánítani. New Yorkban is van autóforgalom, Párizsban is, keleti városokat most nem merek említeni, mert a Kelet-imádatból Kelet-gyűlölet lett a kaméleonpolitikát folytató politikusoknál. A nyugati nagyvárosokban sem irtották ki az autóforgalmat, csak a város bizonyos helyeiről, ám ennek megteremtették az előfeltételeit – egyebek mellett erről beszélt Tarlós István a hirado.hu-nak adott interjújában.

A volt főpolgármester hozzátette: a zöldítést életszerűen érdemes kezelni.

– Mi elültettünk tízezer fát, még mindig a saját szalagjainkat látom sok fiatal fán – folytatta.

– Nem oda kell fákat telepíteni, ahol burkolatot kell törni, és a föld alatti közműhálózat sem teszi lehetővé. New Yorkban sincs mindenütt Central Park vagy egész London sem Hyde Park, ott is vannak burkolt felületek, nem is kevés helyen. Aki egy nagyvárost be akar mutatni a külvilágnak, az beállíthatja gyönyörű vagy pocsék városnak is, minden attól függ, hol kattintgatja a fényképezőgépet. Nekünk is van Margitszigetünk, amit szépen rendbe tettünk, ott van a Népliget, amivel lehetne ezt folytatni.

Nem azon kellene törnie a fejét a főtájépítésznek, hol kell felverni a betont, hanem azon, hogy néz ki most a Margitsziget.

Meg kellene tekintenie most a Rózsakertet, és felidéznie, milyen volt a mi időnkben. Az ellenzéki média gyűlölködő része akkoriban folyton cikizett a nagy zenélő szökőkút miatt, pedig ott tömegével álltak az emberek – fogalmazott.

Korábban írtuk

Tarlós István szerint a fővárost ma a Demokratikus Koalíció irányítja.

– Én Gyurcsányt személyesen tulajdonképpen nem ismerem, köszönünk, ha találkozunk, beszélnivalónk egymással nincsen. Sem Gyurcsányra, sem a környezetére ebben az életben egy szavazatot sem adnék még akkor sem, ha ezer évig élnék. Nem szidom, nem bántom őt, de semmiben nem értek vele egyet, a logikáját sem ismerem. A háttere nem az én világom. Az azért látszik, hogy különösebben nem szívleli Karácsony Gergelyt, akit ismerek valamennyire, hiszen öt évig ült a közgyűlésemben – mondta.

– A fővárost valójában most Gyurcsány vezeti, hiszen amióta az MSZP-s polgármestereket átcsábították a DK-ba, azóta a DK nélkül a főpolgármesternek nincs meg a többsége a közgyűlésben. Vagyis amit Gyurcsány nem akar, az nem megy át a közgyűlésen. Gyurcsány Ferencnek talán az lehet a fontos, hogy a fővárosi közgyűlési többséget kézben tartsa, nem pedig az, hogy ki a főpolgármester. Ha az lesz számukra a könnyebb út, hogy Karácsony Gergely maradjon a főpolgármester, akkor a DK be fog állni Karácsony mögé. Egyébként ez a legvalószínűbb – vélekedett Tarlós István az interjúban.