Fotó: MTI/Bugány János, archív, illusztráció
Hirdetés

Gyurcsány Ferenc kísérletet tett Orbán Viktor Fidesz-kongresszuson elmondott beszédének értelmezésére. Jó szokásához híven ez alkalommal is kudarcot vallott.

„Nem akarunk kevert nép lenni – mondta tegnap Orbán. Lehet, hogy akkor csomagolnom kell?” – kezdi eszmefuttatását az őszödi rétor, aki elmeséli, géntérképet készíttetett egy amerikai céggel, amelynek eredménye az: „döntően kelet-európai, talán dél lengyel származék vagyok, német-francia és némi görög, balkáni beütéssel”.

„Most mi a bánatot csináljak? Lehetek-e így magyar?” – teszi fel a saját magyar testvéreinket megtagadó, de a migránsokat keblére ölelő politikus.

Mint ismeretes, Orbán Viktor a Fidesz kongresszusán azt mondta:

„Mi vagyunk azok az országok, akik nem brüsszeli birodalmat, hanem az európai nemzetek szövetségét akarjuk. Akik nem akarják magukat bevándorlótársadalommá, kevert néppé átalakítani, hanem meg akarunk maradni annak, akik vagyunk. A keresztény kultúrából kisarjadt büszke európai nemzetek akarunk maradni. ”

A bevándorlótársadalom ezek szerint ismeretlen fogalom a pártelnök számára, de legalább megtudhattuk tőle, hogy aki egyetért Orbán Viktorral, annak „korcs felfogása” van.

„Nem akarok cinikus lenni. Nem érdekel, hogy a kormányfő milyen ősöktől származik. Mert a magyarság nem a vér, a rög ügye. De nem magyarázom neki. Úgy se értené. Egyébként se passzolna korcs felfogásába. Magyarkodjatok csak! Olyan sokan tették már tönkre A hazát ilyen eszmékkel, hogy felsorolni is nehéz. De van remény. Ezek mind elbuktak. Ahogy Orbán is fog”

– zárja fröcsögését Gyurcsány Ferenc.

Nem akarunk kevert nép lenni – mondta tegnap Orbán. Lehet, hogy akkor csomagolnom kell?Egy amerikai cég egy kevés…

Gepostet von Gyurcsány Ferenc am Montag, 30. September 2019