A kormányt nem érdekli az emberek sorsa – hangoztatták az ellenzéki politikusok a parlament hétfői, általuk kezdeményezett rendkívüli ülésén, amelyen a katatörvény eltörlését és a rezsiemelés „megszüntetését” szerették volna elérni. A Kormányzati Tájékoztatási Központ ugyanakkor közölte: a baloldal a háborús válság időszakában sem támogatta a magyar családok védelmét szolgáló intézkedéseket, a bevezetésétől kezdve támadták a rezsicsökkentést, a kata adónem bevezetését pedig meg sem szavazták, ezért a kormány tagjai nem vesznek részt az ülésen. 

Hirdetés

Az ellenzék azonban hiába próbálta a kormányt érdektelenséggel vádolni, hamar kiderült, hogy ez sokkal inkább őket jellemzi. Az általuk kezdeményezett rendkívüli ülésre ugyanis tucatnyi baloldali képviselő nem ment el, élükön a „készülő” Gyurcsány Ferenccel. De a távolmaradók között volt még Jakab Péter (Jobbik), Tóth Bertalan (MSZP), Jámbor András (Párbeszéd), illetve Sebián-Petrovszki László (DK) is.

Nem ez az első eset, hogy maga a baloldali bizonyítja a kormány igazát, miszerint az általuk kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülések csupán hangulatkeltésnek tekinthetők. Emlékezetes: hasonló forgatókönyv szerint zajlottak az események tavaly februárban is, amikor a baloldal a járványügyi intézkedések ürügyén kezdeményezett rendkívüli ülést. Erre a kormánypárti képviselők ugyancsak nem mentek el, hangsúlyozva: politikai blöffről van szó, ami egy újabb eszköz az ellenzéknek, hogy a járvány elleni védekezést támadják. 

Az ülésen végül nem jelent meg Gyurcsány Ferenc mellett Mellár Tamás, Mesterházy Attila, Rig Lajos, Stummer János, Szakács László, Hadházy Ákos és Szél Bernadett sem.

Korábban írtuk

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.