A Fidesz hideg polgárháborút folytat az ország egyik felével szemben!

A Fidesz hideg polgárháborút folytat az ország egyik felével szemben. Megálljt parancsolunk ennek 2022-ben. Nem polgártársaink ellen, hanem a hazánkért kívánunk küzdeni! – kövesd élőben a parlamenti felszólalásomat!🇭🇺🇪🇺

Posted by Gyurcsány Ferenc on Monday, June 7, 2021
Hirdetés

Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában úgy értékelt: a kormánytöbbség nem hajlandó beszélni a jövőről, csak az elmúlt tíz évről, és az azt megelőző nyolcról.

„A múlt rabjai maradtak minden tekintetben, maguknak nincsen köze a jövőhöz” – fogalmazott. Hozzátette: a kormányoldal a múltban is fog maradni, ezért arra kéri őket, hogy addig már „sokat ne ártsanak”.

A volt miniszterelnök úgy vélte: a kormányoldal erkölcsi, történelmi felsőbbrendűséget képvisel a haza dolgában, „megalapozva minden olyan szándéknak, amely a kampányt agresszív szándékok terepévé kívánja tenni”. Azt is mondta: óvja a kormányoldalt attól, hogy ez a magatartása és politikája kiindulópontja és a bátorítója legyen egy „hideg polgárháborúnak”.

Hangsúlyozta: az ellenzék olyan országot szeretne teremteni, ahol a sikerhez nem a Fideszhez való lojalitáson keresztül vezet az út. Szerinte a Fidesz az egészségügy „valóságos, progresszív reformját” még ellenzékben megakadályozta, az elmúlt tíz évben pedig azt érte el az ágazatban, hogy aki minőségi szolgáltatást akar, vagy hálapénzt fizet, vagy „kimenekül” a magánegészségügybe.

Korábban írtuk

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára úgy reagált: ha a kormány nem foglalkozna a jövővel, akkor nem vezetné be jövőre a fiatalok adókedvezményét, nem építené vissza a 13. havi nyugdíjat, amelyet a korábbi szocilista kormány vett el. Hozzátette: ma az egyetemek és az egészségügy soha nem látott támogatásokat kapnak, és ez a kormány vezeti ki a hálapénzt is.

Megjegyezte: a Gyurcsány Ferenc által említett progresszív reform eredményeképpen fizetős egészségügy jött volna létre, napidíjat, vizitdíjat kellene fizetni, ha ezt a népszavazás nem „kaszálta” volna el.

Kijelentette: semmilyen erőszakkal való fenyegetés nem fér bele a magyar közéletbe, ugyanakkor éppen a baloldal az, amely erőszakosságra és provokációkra épít a parlamentben és azon kívül is. 

Arra kérte a baloldalt, hogy ne próbáljon meg áldozati szerepet felvenni.

Nincs annyi vicces ing, lazáskodó videó és fiataloskodó tornacipő, amely feledtetni tudná a gumilövedékeket – fogalmazott az államtitkár, aki szerint a magyar nép ezt nem felejti el, azért sem fogja hagyni, hogy a baloldal visszatérjen.