Hála a ti adományaitoknak, Dobrev Klára teszteket vitt egy budaörsi idősek otthonába, hogy az összes ott élő idős gondozott és az összes dolgozó koronavírus-szűrését meg tudják csinálni.Hónapok óta hangoztatjuk, hogy csak tömeges teszteléssel tudjuk sikeresen legyőzni a járványt, de a kormány képtelen erre!Oszd meg a videót, hogy mindenki lássa!🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Mittwoch, 6. Mai 2020
Hirdetés

„Hála a ti adományaitoknak, Dobrev Klára teszteket vitt egy budaörsi idősek otthonába, hogy az összes ott élő idős gondozott és az összes dolgozó koronavírus-szűrését meg tudják csinálni” – írták a DK Facebook-oldalán.

A párt EP-képviselője szerdai, online sajtótájékoztatóján elmondta, az utóbbi hónapokban nagyon sok felajánlás érkezett a karitatív számlájukra, ebből fedezik a tesztelést. Hozzátette: álláspontjuk szerint az ország összes idősotthonának lakóin és dolgozóin el kellene végezni a vizsgálatot.

Hangsúlyozta, pártjuk álláspontja az, hogy tömegesen kell tesztelni az embereket. Szavai szerint más európai országokban tízszer, „sőt vannak országok, ahol százszor” több tesztet végeznek el, mint Magyarországon.

Korábban írtuk

Dobrev Klára azt is bírálta, hogy miközben a járóbeteg-szakellátást csak negatív koronavírus teszttel lehet igénybe venni, „valamilyen egészen elavult és ósdi protokoll miatt” az állami ellátásban csak nagyon kevés ingyenes tesztet végeznek. A magáncégek pedig 30-60 ezer forintért nyújtanak ilyen szolgáltatást – emelte ki.