Hirdetés

Azt írták: „Gyurcsánynéval folytatott megbeszélést” Joe Biden amerikai elnök „embere, azaz David Pressman budapesti amerikai nagykövet”. Hozzátették, a találkozó különlegessége volt, hogy Pressman mellett részt vett a megbeszélésen az a Jason Crow is, aki „az egyik leghangosabb háborúpárti amerikai demokrata politikus”, és egyben a Donald Trump volt elnök ellen „koholt vádaskodások vezére”.

„A Gyurcsánynéval való találkozó” valószínűleg most is egyoldalú volt – tette hozzá a nagyobbik kormánypárt -, hiszen „ahogy David Pressman eddig is mindig ki akarta oktatni a magyar kormányt, hogy mi a jó Magyarországnak és a magyar embereknek”, úgy Jason Crow is ezt tette, hiszen már a találkozó előtt jelezte, hogy Ukrajna támogatása miatt érkezett.

A háborúpárti demokrata politikus azonban nemcsak támogatja, hanem folyamatosan sürgeti is a Biden-adminisztrációt, hogy minél több fegyvert, lőszert, rakétát, és vadászrepülőket küldjenek minél gyorsabban Ukrajnának – jegyezték meg.

A Fidesz szerint a találkozó tehát nem szólt másról mint arról, „hogyan tudnák minél hamarabb belesodorni Magyarországot az orosz-ukrán háborúba”, hogyan lehetne Magyarország is részese a hatalmas fegyverszállításoknak, és hogy „Gyurcsányék továbbra is szavazzanak meg minden olyan szankciót, amely hátrányosan érinti a magyar gazdaságot, és így a magyar emberek életét”.

Korábban írtuk

Hangsúlyozták: Magyarország azonban továbbra is a békét támogatja és a háború mihamarabbi befejezését, nem fog fegyvert szállítani Ukrajnának, és továbbra is nemet mond a szankciópolitikára.

„Nem engedjük meg Gyurcsányéknak, és a nyugati elitnek, hogy háborúba sodorják Magyarországot!” – olvasható a Fidesz közleményében.