– Pintér Sándor rendőrsége összesen 300 ezer forintra büntetett, mert a hatóság azt állapította meg, hogy három alkalommal is én voltam a várbéli kordonbontások szervezője

Hirdetés

 – közölte Hadházy Ákos közösségi oldalán.

A diáktüntetések utáni be nem jelentett demonstrációkon a jogtalan kordon- és rendbontás mellett kardoskodó országgyűlési képviselő cinikus hangvételű bejegyzésében azt írta,

szervezői részvételét „első alkalommal úgy nyomozták ki, hogy rajtam volt láthatósági mellény, utána pedig abból következtettek erre, hogy szerintük sokat beszéltem a sajtóval, többet, mint a többiek, így lettem én a szervező.”

Hadházy Ákos szerint ennél azonban sokkal nagyobb baj, hogy „a hírek szerint diákokat is zaklat a rendőrség.”

– Van, akiről én is tudok, de egyáltalán nem mindenkiről. Nem tartunk természetesen ott, hogy komoly retorzióktól kellene tartani, a pénzbüntetés viszont reális opció

– írta a politikus, aki arra kért mindenkit, hogy ha lennének ilyen büntetések, jelentkezzenek nála, az általa létrehozott alapítvány segíteni fog.

Hadházy Ákos szerint a hatalom természetesen nem azokat a gyerekeket akarja megfélemlíteni, akik a Várszínháznál tüntettek, hiszen tudja, többségüket úgysem lehet eltántorítani.

– Azokat akarja távol tartani a tiltakozásoktól, akik nem voltak ott, de tudják, hogy ott kellett volna lenniük

– értékelt a politikus, aki úgy látja, „az országban akkor lesz majd változás, ha tömegek ismerik fel: néhány embert lehet vegzálni pénzbüntetéssel, fizikai agresszióval, de tízezreket nem!”

A Hadházy Ákos által említett Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány vezetője Kovács Áron Attila, a szervezet a bíróság honlapján fellelhető adatok szerint tavaly közel 6,2 millió forintnyi adományt kapott.

Az alapítvány 2021-ben 3,2 millió, 2020-ban pedig több mint 13,7 millió forintnyi adományt gyűjtött.

A politikus szinte kivétel nélkül a rendbontásra készülő tömeggel tartott

A Magyar Nemzet emlékeztet, az elmúlt hónapok pedagógus- és diáktüntetésein Hadházy Ákos már-már törzsvendég volt. Az előre bejelentett demonstrációk után a politikus szinte kivétel nélkül a rendbontásra, jogtalan fellépésre készülő tömeggel tartott, sőt a kordonbontásoknál rendre az első sorban volt.

Momentumos politikusok először március 14-én álltak neki az építési területet védő kordonok lebontásának. Az akcióban részt vevő Hadházy Ákos közösségi oldalán megosztott bejegyzésből akkor az is kiderült, hogy az ellenzéki politikusok egy plakátot ragasztottak fel a karmelita kolostor épületére, amelyen hét pontban foglalták össze a Magyarország megújítására vonatkozó elképzeléseiket.

Április 5-én aztán ismét a karmelita kolostor bejáratát őrző kordont akarta lebontani a Momentum néhány politikusa és Hadházy Ákos.

Miután a rendőrök elkezdték visszaépíteni a kordont, Hadházy Ákos váratlanul nekivetette magát a kordonnak, majd dulakodásba keveredett a rendőrökkel. Az „akcióhoz” a momentumos Gelencsér Ferenc és Tóth Endre is csatlakozott.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.

Korábban írtuk