Hirdetés

Hajnal Miklós (Momentum) arról beszélt, hogy a helyi választási bizottság elutasította a Momentum népszavazási kezdeményezését a debreceni akkumulátorgyárral kapcsolatban, annak ellenére, hogy ugyanazt a kérdést nyújtották be, amelyet korábban már egyszer jóváhagyott a testület. Mi ez, ha nem politikailag vezérelt döntéshozás? – tette fel a kérdést. Úgy vélte: a választási bizottság ezzel a titkolózó fideszes városvezetés és a „vízzabáló” beruházás oldalára állt.

Közölte: a Momentum fellebbez a döntés ellen, nem hagyja cserben a helyieket. Magyarországon nincs helye vízzabáló és környezetpusztító akkumulátorgyáraknak sem Debrecenben, sem Győrben, sem Gödön, sem máshol – jelentette ki.

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára azt válaszolta: az akkumulátorgyártás ügyében a Momentum nagy fordulatot vett az elmúlt időszakban, hiszen 2021-ben még összellenzéki sajtótájékoztatón beszéltek arról, mennyire szomorú, hogy nem Dunaújvárosban épül meg egy akkumulátorgyár. Szerinte a zöld pártok korábban a megújuló energia térnyerését támogatták, most viszont megváltoztatták álláspontjukat.

Úgy vélte: kulcskérdés, hogy Magyarország részt vegyen az akkumulátorgyártással kapcsolatos beruházásokban.

Korábban írtuk