Harangozó Tamás (MSZP) szerint mellébeszélés, „csipetnyi blöff” és az érdemi bejelentések teljes hiánya jellemezte a miniszter felszólalását. Azzal vádolta a kormányt, hogy a „vétócirkusszal” van elfoglalva, miközben több ezer milliárd forint Magyarországra való megérkezését veszélyezteti. Ez az önök hatalmi, politikai játszmájának a része, de a nap végén a magyar vállalkozók, a magyar emberek fizetik meg ennek az árát – fogalmazott.

Hirdetés

Szerinte a kormány tavasz óta közel 3000 milliárd forintot, csak az elmúlt 10 nap alatt pedig 900 milliárd forintot költött el például az egyházi épített örökségvédelemre, Paks 2 beruházás kapcsán tőkeemelésre, valamint a nemzeti ménesbirtok tőkeemelésére, de stadionokra, űrkutatásra és vadászati kiállításra is „repkedtek a milliárdok”. Nem jutott pénz ugyanakkor a 100 százalékos táppénzre, a munkanélküli ellátás idejének meghosszabbítására és összegének megemelésére, valamint érdemi bérkiegészítésre – mondta.

Azt javasolta, hogy karácsony közeledtével azok a családok kapjanak 50 ezer forint egyszeri segítséget gyermekekként, ahol az egyik szülő elvesztette az állását.

Az MSZP képviselője szintén azt firtatta: Demeter Szilárd meddig maradhat a helyén.

Korábban írtuk

Harangozó Tamás reagálása a kormány felszólalására

Harangozó Tamás reagálása a kormány felszólalásáraA Fidesz csak cirkuszol és mellébeszél itthon, de az emberek nem számíthatnak a kormányra.Több száz millirád forintot költöttek a védekezés jegyében az elmúlt 10 napban: kastélyra, űrkutatásra, vadászati kiállításra, stadionokra. Ezek az védekezés legfőbb eszközei? és idén jelent meg a Budapest-Belgrád vasútvonal 82 milliárdja is. Eközben meg nincs pénz az Önök állítása szerint a magyra emberekre, a munkahelyek védelmére? Az MSZP hónapok óta követeli, hogy emeljék fel végre a munkanélküli ellátást 9 hóónapra és legalább 100 ezer forintra! Ahogyan azt is követeli az MSZP hosszú ideje, hogy 100% táppénz járjon a járvány idején, ert embertelen, amit művelnek, hogy a dolgozóknak az egészségük, vagy a megélhetésük között kell választaniuk. És miniszter úr, miért nem beszélt Demeter Szilárd leváltásáról, lemondásáról, eltávolításáról, így advent idején?

Posted by MSZP on Monday, November 30, 2020