A pályázati botrányokban érintett balliberális filozófust Brüsszelben az európai liberális párt által szervezett találkozón kérdezte az Európai Parlament jobbikos képviselője, Morvai Krisztina.

A jogsértéseket vizsgáló civil jogász bizottság egykori társelnökének kérdésére Heller Ágnes azt mondta: szerinte a tüntetések után senkit sem kínoztak meg, a békés megemlékezőkre pedig nem lőttek rá gumilövedékkel a rendőrök.

Heller Ágnes úgy fogalmazott: „senkit nem lőttek meg, mutasson egy esetet. Senkit nem lőttek le, senkit nem kínoztak meg. Mutasson egy esetet, amikor bárkit is meglőttek, vagy megkínoztak”. A filozófus szerint „tényeket kellene látnunk, mert a Fidesz sem emelt panaszt sosem amiatt, hogy valaki megsebesült, ők egész más miatt emeltek panaszt, ami szintén nagyon problémás, de azt sosem mondták, hogy bárki is megsebesült volna, vagy megkínoztak volna embereket. Ez csak az Ön változata, az Ön képzeletének szüleménye”. Heller Ágnes azt is hozzáfűzte: „nem akarok 2006-ról beszélni, mert ez túl messzire vinne minket, de megismétlem, ez egy fikció, senkit nem lőttek meg, senkit sem kínoztak meg”.

Heller Ágnes azt is mondta: Magyarországon veszélyben van a demokrácia a rosszul felhasznált központosított hatalom miatt. A média-törvényt cenzúrának, az államfőt pedig a Fidesz bábjának nevezte.

(Forrás: hirtv.hu)