A rendőrség kiszorította az Erzsébet hídról azokat a tüntetőket, akik reggel 8-kor a kuruc.info hírportál szervezésében az átkelőhely blokádjával próbálkoztak.

10:25 Maszkos fiatalok az autók elé állnak és leblokkolták a 4-6-os villamos közlekedését is. A rendőrség ezres létszámmal van az utcákon. Egyelőre nem tudni, hová kergetik tovább a tüntetőket, fényes nappal ugyanis nem lehet olyan helyet találni, ahol nem tudják elérni céljukat, vagyis megbénítani a város forgalmát. A megállított villamosokról leszálló emberek miatt a tömeg óriásivá duzzadt. A tüntetők jelenleg a Rákóczi úton a Keleti pályaudvar felé indulnak.

10:00 Megállítottak egy buszt a tüntetők az Astoria környékén és leengedték a kerekét. Több mint százan gyűltek ott össze a Kossuth Lajos utcában, amit teljesen lezárt a rendőrség. A forgalom megbénult.

9:45 A tüntetők az egyik 78-as busz kerekét akarják leereszteni, hogy ezzel is blokkolni tudják a forgalmat.

9:26 A Váci utcába és a Duna utcába szorítják az embereket. A rendőrök erélyesen, pajzzsal tolják ki az embereket a környező utcákba.

Azonnal megjelentek a rendőrök, akik megpróbálják eltávolítani a hídról az embereket. A híd forgalma néhány percre leállt.

9:23 A rendőrök minden lehetséges utat lezártak, amin meg lehetne közelíteni a hidat. Két forgalmi sávot korábban a rendőrök zártak le. Most folyamatosan hangágyúval szólítják fel az embereket, hogy hagyják el a helyszínt.

9:17 A BRFK szóvivője szerint tömegesen állították elő az embereket a hídról. Azokból az autókból, amik megálltak a hídon, kiszállították az embereket és megmotozták őket. Az otthagyott kocsikat tréllerrel szállították el.

9:15 Az MTV kamerája fenn maradhatott a hídon, a többi orgánum munkatársait azonban leküldték a hídról.

9:10 Már a bámészkodókat és a sajtó munkatársát is elkezdték leszorítani a hídról.

8:58 Buda irányában kell elhagyni a hidat. A rendőrsorfal egyre előrébb jön, a hídon már egyre kevesebb a tüntető. Gonda Lászlót most vitték el a rendőrök. A rendőrök az Erzsébet híd elhagyására szólították fel az összegyűlt két-háromszáz hídfoglalót pénteken. A hidat műveleti területté nyilvánították és tömegoszlatásra is sor kerülhet.Körülbelül 200 rohamrendőr jelent meg eddig az Erzsébet hídnál.

8:54 A metró már nem áll meg a Ferenciek terén. A rendőrség kérésére a BKV lezárta az Erzsébet hídhoz legközelebb lévő Ferenciek terei metrómegállót, így a 3-as metró szerelvényei nem állnak meg az állomáson. Elállították a korábban megmotozott öltönyös úriembert.

8:47 Elhangzott a második felszólítás is, a hangágyúból. Ellenkező esetben tömegoszlatás történik meg.

8:45 Most már sok bámészkodó is elvegyült a tüntetők között. Felszólítottak mindenkit, hogy hagyják el a hidat, mert akkor erőszakkal. Egy sofőrt kiszállítottak az autóból, majd megmotozták a rendőrök.

8:40 Tömegoszlatásra készülnek a rendőrök, akik autósokat motoznak. A felszólítás hatására, nem kezdtek el levonulni a tüntetők a hídra. Kutyás, pajzsos és rohamsisakos rendőröket vezényeltek ki. Az autók lépésben tudnak haladnak a pesti oldalon. 08:35. Felszólítottak mindenkit, hogy hagyják el a hidat, mert akkor erőszakkal. Első felszólítás megtörtént. Hangágyú megtörtént.Egy sofőrt kiszállítottak az autóból, majd megmotozták a rendőrök.

08:20 Elkezdték lezárni a járdákat a rendőrök az Erzsébet híd mindkét oldalán. A hídról csak lefelé lehet menni. A rendőrök elvezetik, aki lelép a járdáról az úttestre. A híd negyed kilencre szinte teljesen bedugult, a buszokról leszállnak az emberek és gyalogosan indulnak el.

08.05 A híd forgalma zavartalan volt, de nyolc óra után néhány perccel a tüntetők egy fiatalember vezénylésével bevonultak a hídon az úttestre. Azonnal megjelentek a rendőrök, akik kisebb dulakodás után kiszorították az embereket a járdára. A híd forgalma néhány percre leállt. 07.57 Kisebb, elszórt csoportokat lehetett látni az Erzsébet hídon reggel nyolc óra előtt, a kuruc.info által tervezett hídblokád kezdetén.

Illegális tüntetés A kuruc.info korábban internetes oldalán hirdette meg az 1990-es taxisblokád évfordulójára tervezett, illegális hídblokádot. A kuruc.info weboldalán egyébként azt is bevallotta, hogy a korábban a blokád kapcsán több szerkesztőségbe küldött hamis rendőrségi körlevelet is ők küldték. Azt írták, hogy meghekkelték a rendőrség szerverét. A hídblokád illegális, nem bejelentett demonstráció, a rendőrség közlése szerint mindent megtesznek, hogy feloszlassák a rendezvényt.

(hírTV,FH)