A Demokratikus Koalíció (DK) kormányellenes tüntetéssorozatot indít – közölte a DK ügyvezető alelnöke hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Fotó: MTI, archív, szerk. 

Molnár Csaba azt mondta, keddtől kezdve minden nap öt órától demonstrációra várják a budapesti Kossuth térre mindazokat, akiknek fontos a haza, és akik az orbáni rendszer végét akarják.

A jelentéssel összefüggésben benyújtandó fideszes határozati javaslatról azt mondta, a „lúzer kormány menekül a valóság elől”, az európai magyaroknak pedig az a dolguk, hogy szembesítsék a kormányt azzal, mit tettek Magyarországgal az elmúlt nyolc évben.

Viszont szembe kell nézniük azzal, hogy pusztán sajtótájékoztatókkal és parlamenti eszközökkel nem hozható közelebb az orbáni rendszer vége. Vagyis eljött a tettek ideje, az ellenállás elkezdődött – jelentette ki Molnár Csaba.

Jelezte, más, vidéki városokban is tiltakozásokat kívánnak szervezni, és arra kérnek más pártokat és civil szervezeteket, hogy segítsenek ebben.

Kérdésre sem kívánta elárulni, hogy meddig folytatják a tüntetéssorozatot.

Azt ugyanakkor elmondta, mintegy pontosítva Gyurcsány tegnapi bejelentését, hogy esténként, éjjelente azért hazamennek, csak másnap majd mindig újrakezdik a tüntetést.

Ugyancsak kérdésre válaszolva Adolf Hitlerhez hasonlította Orbán Viktort. „Utoljára Adolf Hitlerre emlékszem, aki saját magát a saját népével azonosította volna. Úgy néz ki, Orbán Viktornak ezt a mélységet is sikerült elérnie” – fogalmazott Molnár Csaba. 

Elmondta, a Sargentini-jelentést megszavazó európai parlamenti képviselőként feljelentést tesz hazaárulás miatt önmaga ellen Polt Péter legfőbb ügyésznél, és így tesz Niedermüller Péter, a DK másik EP-képviselője is. Nem mintha hazaárulónak éreznék magukat. 

Úgy gondoljuk, hogy az elképzelhető leghazafiasabb tett volt igennel szavazni. (…) Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy részt vettünk a jelentés előkészítésében és megszavazásában is

– verte a mellét Molnár Csaba. 

Feljelentettem saját magamat Polt Péternél, »hazaárulás« miatt. Ha már a Fidesz ezt hazudja rólam – aki hazafiként az EP-ben Magyarország mellett, Orbán ellen szavazott – akkor nézzük meg, mint mond erről a legfőbb ügyész. Aki ugye független és pártatlan:) Hajrá Polt úr, jó móka lesz!

– írta Facebook-oldalán kirobbanó jókedvvel Molnár Csaba.

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ!Ahogy Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal, úgy Budapest sem egyenlő Magyarországgal. A DK tüntetéssorozata nem fog megállni a Kossuth téren, országos tüntetéssorozatra van szükség – Molnár Csaba, a EP – képviselője, a DK ügyvezető alelnöke

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Montag, 17. September 2018