Hirdetés

Arató Gergely (DK) azt mondta: a lakosság arányában Magyarország vesztette el a legtöbb embert, az ország hat hete vezeti a világban a halálozási statisztikát. A Fidesz ennek ellenére nem számol be a járványügyi helyzetről, sőt meg is ritkította a parlamenti üléseket – sérelmezte.

A kormányoldal „hét főbűnét” sorolva azt mondta: haveroknak játsszák ki a forrásokat, és az állam egyik legfontosabb jogkörét, például a szerencsejáték szabályozását is. Már direkt célnak tartják az állami vagyon privatizálását – fogalmazott -, növelik a hiánycélt, és telefonos kampányban „hazudják azt, hogy az ellenzék oltásellenes”.

Dömötör Csaba úgy felelt: „lopás ügyében nehezen fogadunk el kioktatást olyanoktól, akik valóban kijátszották az állami vagyont”.

A járvány ellenére 4 százalékkal nőtt az ipari termelés, az unióban Magyarországon az 5. legalacsonyabb a munkanélküliség, a beruházások pedig GDP-arányosan 28 százalékot tesznek ki, ezzel az ország a harmadik az uniós rangsorban – sorolta az eredményeket, amelyekhez szerinte célzott állami támogatások kellettek, például a bértámogatások.

Korábban írtuk

Kijelentette: a baloldal egy éve csak oltásellenes kampányt vagy aknamunkát végez. Nincs olyan időszak, hogy a baloldal ne lenne képes rátámadni saját népére – fogalmazott.