Hirdetés

„Igazán nem panaszkodhat a kispesti önkormányzat egyik szocialista képviselője, Somogyi Lászlóné volt férje: cége, az Anildia Kft. csak 2017-ben több mint 150 millió forintnyi megbízást kapott az önkormányzattól” – írja cikkében a hvg.hu. „A kft. 2006-ban alakult, egyedüli tulajdonosa Somogyi László, de korábban felesége, az ellenzék közös jelöltjeként újraválasztott Somogyi Lászlóné is tulajdonos volt a cégben” – teszi hozzá a portál.

Mint írják, az Anildia Kft. szerződései is szerepelnek azon a listán, amelyet a Lackner-botrány kapcsán sokat emlegetett Kránitz Krisztiántól („Krinyótól”) kapott meg a Momentum önkormányzati képviselője, ezt a listát a hvg.hu is megszerezte. Ezen a tizennyolc kontraktuson kívül a HVG a 2017 januárja óta kötött valamennyi önkormányzati megbízás részleteihez hozzájutott.

Az első szerződés 2017-ben júliusban köttetett a kispesti önkormányzat és az Anildia között. Ez a megállapodás az önkormányzat tulajdonában vagy üzemeltetésében lévő felszíni vízelvezetők és parkolók karbantartási, javítási, korszerűsítési munkáinak elvégzéséről szólt, amelyért bruttó 144 millió forintot kínált a kerület.

Ugyanazon év novemberében

„nagyjából átlagosan hetente szerződött az önkormányzat valamire Somogyi cégével”.

A cikkben felbukkan a Compassion Kft. is. A cég kapcsán azt írják, hogy „a 24.hu beszámolója szerint ez az a vállalkozás, amely papíron az Anildia Kft.-hez kötődik, és megnyerte a kerületi egészségügyi intézet felújítását. Ezt az MSZP-ből időközben kizárt kispesti önkormányzati képviselő, Lackner Csaba is emlegette az egyik kiszivárgott hangfelvételen. Úgy fogalmazott, hogy Somogyi Laciék csinálják az egészségügyi intézet átalakítását.”

Fotó: Facebook/Magyar Nemzet
Gajda Péter és Lackner Csaba

A HVG emlékeztet: a Magyar Nemzet is írt arról, hogy a Compassion Kft. kapcsolattartója Somogyi László, aki rendszeresen felbukkant a kft. által kivitelezett projektek helyszínein.

„A Compassion 2013 óta csaknem tucatnyi kispesti közbeszerzést nyert el több százmillió forintos értékben.”

A portál egyelőre nem érte el Gajda Péter polgármestert.

A teljes cikk további részletekkel itt olvasható.

kapcsolódó írásaink
Krinyó még mindig éhes
Krinyó még mindig éhes
A Kránitz Krisztián által vezetett kispesti vagyonkezelő a végletekig hagyta lepusztulni a gondjára bízott önkormányzati lakások nagy részét. Sok közülük lakhatatlan állapotban van…
De hol van a pénz?
De hol van a pénz?
Huszonnégy kisgyermeknek kellett osztoznia a két használható mellékhelyiségen – kispesti óvodakörkép.