Orbán Viktor a Facebookon jelentette be, hogy a következő három napban megszervezik a jövő hét védekezését azért, hogy továbbra is képesek legyenek minden bajbajutottnak segítséget nyújtani.

Hirdetés

A háború nem csitul, hanem kiterjed, és ahogy a háború kiterjed, fennáll annak a veszélye, hogy a jövő héten még többen érkeznek majd Magyarországra, és ez óriási kihívás elé állít bennünket – mondta a videóban Orbán Viktor.

A kormány büszke arra, hogy eddig minden menekültnek segítséget tudott nyújtani.

A miniszterelnök éjszaka a csengesimai határátkelőnél tartott ellenőrzést. Bár ez az átkelő a román határon van, itt is rengeteg ukrajnai menekült érkezik. Sokaknak ugyanis az ukrán-román határ van legközelebb, hogy elmeneküljenek a háborúból, és aztán Magyarország felé veszik az irányt. Ezért ezt a határátkelőt is meg kell erősíteni, hiszen a jövő héten még nagyobb hullám várható.

Korábban írtuk

Orbán Viktor azt közölte csütörtökön, hogy szerda éjszaka is rengetegen menekültek át a határon.

Mindenkinek segítünk! – írta a megosztott videó mellé a miniszterelnök, aki maga nyújtotta át egy ukrán családnak azokat az okmányokat, amellyel tovább utazhatnak Olaszországba. A videóból kiderül egyébként, hogy az ukrán nemzetiségű szülők felismerték az éppen ellenőrzést tartó magyar miniszterelnököt, aki ezután átadta nekik kisfiúk papírjait.

A további részletekről bővebben IDE kattintva az Origo honlapján olvashat.