Fotó: mcc.hu
Hirdetés

Az immár több mint 7300 hallgató képzését végző, idén 28 éve működő Mathias Corvinus Collegium a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye, amely az ország határain kívül is biztosít ingyenes foglalkozásokat a legtehetségesebb magyar fiatalok számára. Az MCC Egyetemi Programja (EP) Európában is egyedülálló, a magyarországi hagyományos felsőoktatást kiegészítő, kiscsoportos, személyre szabott, több tudományágat felölelő képzést nyújt, és iskolánként, valamint szakterületenként elméleti és gyakorlati ismeretekkel egyaránt támogatja a hallgatók karrierútját. A diákok közül nem kevesen már általános iskolás koruktól kezdve az MCC tanulói, így az intézmény teljes képzési palettájában részt vettek. Számukra az MCC-s életút nem csak szakmai tudást, hanem összetartó közösséget, barátokat is adott.

Az EP képzéseire az elmúlt időszakban egyre többen jelentkeztek, jelenleg több mint 600 egyetemista diák tanul az intézménynél. Az MCC képzései 17 magyarországi és 9 külhoni településen érhetők el, több mint 7300 diák számára nyújtva fejlődési lehetőséget.

Az intézmény mindazon első egyetemi évüket a 2023/2024-es tanév tavaszi félévében befejező hallgatók jelentkezését várja, akik az adott régió valamely felsőoktatási intézményében nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek. Az MCC célja, hogy a fiatalok oktatása ne anyagi helyzetüktől, hanem kizárólag képességeiktől és motiváltságuktól függjön, valamint, hogy a tehetséges magyar hallgatók külföldi tanulmányaik során elmélyített tudásukat idehaza, az országért és szűkebb környezetükért, felelősen gondolkozva kamatoztathassák. Az intézmény szociokulturális helyzettől függetlenül biztosítja a diákokban rejlő tehetség kibontakozását, így a képzések a felvételt nyert tanulók számára térítésmentesek.

A Mathias Corvinus Collegium egyedülálló tehetséggondozási programja hallgatóit tanulmányaik során mind tanulmányi, mind pedig nemzetközi ösztöndíjakkal támogatja. A nemzetközi ösztöndíjrendszerének köszönhetően a diákok amellett, hogy tanulmányaikat a világ legrangosabb egyetemein folytatják, képzéseken, konferenciákon, rövidebb vagy hosszabb távú tanulmányi és kutatási programokban is részt vehetnek. A fiatalok többek között az uniós intézményeket és a döntéshozatalt is megismerhetik az MCC brüsszeli központjasegítségével. Kurzusokat, nyári egyetemet, tanulmányokat folytathatnak a többi között Berlinben, Bécsben, Oxfordban, Cambridge-ben vagy az egyesült államokbeli Quinnipiac Egyetemen.

Korábban írtuk

A képzések során a hallgatókat elismert szaktekintélyek, hazai és külföldi vendégoktatók és előadók oktatják, az intézmény lehetőséget teremt a karrierút tudatos építésére, kapcsolatok bővítésére, izgalmas közösségi programokat szervez, és nívós kollégiumi lakhatást is biztosít. 

Felvételire az alábbi linken lehet jelentkezni: https://tar.mcc.hu/felveteli

További információ a képzésekről és az iskolákról: https://ep.mcc.hu/ és https://mcc.hu/iskolak