Hirdetés

– Azt hittem, végre felfogták. De úgy látszik, még mindig nem érti a főváros vezetése, hogy miről is van itt szó. Pedig megvolt a lehetőség, hogy őszintén elmondják az igazságot. Ehelyett mindent és mindenkit letagadnak, és sebtében összehívott sajtótájékoztatón próbálnak előremenekülni – kezdi a videót Anonymous, utalva Karácsony Gergely és helyettesei keddi tájékoztatójára, amelyen feljelentést helyeztek kilátásba a hangfelvételek nyilvánosságra hozása miatt. – De minden hiába, lassan be kellene vallani a dolgokat – teszi hozzá a rejtélyes álarcos.

– Az igazság az, hogy a főváros jópár ingatlanát akarta fű alatt, közvetítők révén értékesíteni. Főleg külföldi üzleti köröknek, jutalékért cserébe. A Városháza miatt már legalább öt, külföldi hátterű befektetői csoporttal tárgyaltak. Erre bizonyíték is van – állítja a felvételen Anonymous.

Az álarcos alak hozzáteszi: a politikusok azt állítják, hogy semmiről nem tudtak és senkit sem ismernek, ezért ad egy kis segítséget, hátha egy fényképről már megismerik a szereplőket – teszi hozzá, és a videóban bemutat egy fotót, amin Gansperger Gyula és Bajnai Gordon látható.

A fotó persze az ügy szempontjából ebben a formában nem bizonyít semmit, abból a szempontból azonban mindenképpen érdekes, hogy a fővárosi vezetés Ganspergert a Fidesz felé igyekezett tolni, miközben tudni lehet, hogy két évtizede szoros üzleti kapcsolatban áll Bajnai Gordonnal.

Amint arról beszámoltunk, kedden reggel újabb videó landolt több sajtóorgánum, így a Demokrata postafiókjában: a rejtélyes álarcos ezúttal nem csupán a Városháza esetleges eladásáról, hanem egyenesen fővárosi korrupciós hálózatról és a politikusok szerepéről beszélt. 

– Már régóta árulják a budapesti ingatlanvagyont, köztük a Városházát is. A pénzek pedig szépen csordogálnak vissza a politikusokhoz. Mindezt pedig már egy bejáratot rendszer segíti, amit a Gansperger Gyula részletesen el is mesélt egy 2021. október 6-i beszélgetésen – teszi hozzá.

A videóban a Berki család (Zsolt és József) mellett a Karácsony Gergelynek állítólag Bajnai Gordon által beajánlott Kiss Ambrus és Tordai Csaba fővárosi szerepéről beszéltek bővebben.

Karácsony Gergely aljas és hazug támadásnak nevezte az Anonymous által nyilvánosságra hozott hangfelvételek közlését, és közölte: nem látja indokát semmilyen belső vizsgálatnak. A főpolgármester azt mondta: feljelentést tesznek, mivel a kedden napvilágot látott felvételen „törvénysértő módon” hangzottak el „hazug rágalmak” és ezek bemutatása, tényként felmutatása bűncselekmény.

A Városháza kommunikációja ugyanakkor az újabb és újabb felvételek hatására folyamatosan változott a botrány kirobbanása óta.

Korábban írtuk